Vierde promotie in vijf jaar tijd voor Royal Knokke FC

Een sprookje kan niet mooier geschreven worden. Op zaterdagochtend hield niemand al echt rekening met de titel. Knokke moest immers winnen in Temse terwijl naaste achtervolger Eendracht Aalst punten moest laten in Harelbeke.

De kustjongens openden al na een kwartier de score toen Alessio Staelens intikte na enig mooi voorbereidend werk van Tjendo De Cuyper. Tien minuten later egaliseerde Jan Mertens na corner. Na de kampwissel verwierf de thuisploeg overwegend balbezit en dwong één unieke kans af. Maxim Vandewalle mikte op de doelman en Alessio Staelens pegelde de rebound over de gapende muit. Nog vijf minuten te spelen: de ingevallen Jorgo Waeghe treft raak. Lang de omheining kon de euforie nauwelijks nog getemperd worden.

Niet meer bij te halen

En dan het verlossende laatste fluitsignaal: Knokke wint en Eendracht Aalst verliest met 1-0 in Harelbeke. De jongens van Yves Van Borm tellen tien punten voorsprong op Eendracht Aalst met nog drie duels te gaan. Knokke viert de vierde promotie in vijf seizoenen en verlaat als ware kampioen de tweede amateurklasse. Ondervoorzitter Kristof Leliaert juichte: “Het is binnen !” Ze schrijven daar echt geschiedenis in het Olivier Stadion.