Vier vrienden vertegenwoordigen KSV Roeselare op het WK in Brazilië

© Joke Couvreur
Redactie KW

Vier voetbalvrienden van KSV Roeselare vliegen volgende week naar Brazilië via de kortste route en met weinig wachttijden, slapen in luxueuze hotels en zitten op de mooiste plaatsen in de stadions waar de Belgen spelen.

Rik Joye, Dirk Specenier, Kurt Vansteeland en Pol Paesbrugghe vertrekken maandag naar Belo Horizonte waar ze dinsdag de wedstrijd van de Belgen tegen Algerije zullen volgen. Ook de wedstrijden tegen Rusland en Zuid-Korea staan op hun programma maar er is eveneens tijd om een snuifje Braziliaanse cultuur op te snuiven. Een goede timing en planning bleken essentieel om niet alleen uitstekende plaatsen op het vliegtuig en in het stadion te krijgen maar ook om hotelkamers te boeken aan normale prijzen.

“Ik ben al naar vier wereldbekers geweest”, begint Rik Joye. “Mijn eerste WK was Italië 90, dan USA 94, vervolgens Frankrijk 98 en Japan 2002. Ik was dus ook vastbesloten om mijn vijfde WK met de Rode Duivels mee te beleven. Dat stond al vast op het ogenblik dat ze zeker waren van deelname. De vorige WK’s volgde ik altijd door in te schrijven op een georganiseerde reis met een groep.”

(PS – foto JC)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare