VIDEO Michel D’Hooghe pleegde geen inbreuken op Ethische Code FIFA

Redactie KW

Dat blijkt uit een onderzoek door de ethische commissie van de Wereldvoetbalbond, meldt de FIFA dinsdag.

D’Hooghe, hoofd van de Medische Commissie en lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, kwam in november 2014 in het oog van een storm terecht toen in de Britse media berichten verschenen in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij corruptie. De Brugse dokter ontkende zijn betrokkenheid met klem en verklaarde toen al dat er vanuit de FIFA een bevestiging zou komen van zijn onschuld.

“De onderzoekscommissie heeft beslist dat er onvoldoende bewijsmateriaal is om aan te tonen dat Dr. D’Hooghe inbreuken heeft gepleegd tegen de ethische code van de FIFA”, staat te lezen in een persbericht. Er volgt ook geen verder onderzoek.

Vier elementen die aanleiding zouden kunnen geven tot mogelijke omkoping werden onderzocht: het ontvangen van een schilderij van een lid van de Russische delegatie, de betaling van zijn reiskosten door een land dat deelnam aan de toewijzing, het feit dat zijn zoon kort na de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar een job kreeg in Qatar en een investering van een kennis van D’Hooghe in Qatar. Volgens de onderzoekscommissie is echter geen van deze elementen een bewijs van omkoping en volgt er dus geen vervolging van D’Hooghe.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier