VIDEO KSV Roeselare stapje dichter bij terugkeer naar Jupiler Pro League

06/11/16 om 18:10 - Bijgewerkt op 07/11/16 om 12:53

Roeselare stak vanmiddag met een 2-1-zege tegen Antwerp de eerste periodetitel op zak. Met een late goal van Raphaël Lecomte verzekerde wit-zwart zich deze namiddag op eigen veld als eerste van de acht 1B-teams voor een finaleticket met als inzet de rechtstreekse promotie naar 1A.

VIDEO KSV Roeselare stapje dichter bij terugkeer naar Jupiler Pro League

Uitzinnige vreugdetaferelen met CEO Johan Plancke en trainer Arnauld Mercier © VDB

KSVR had om op kop te blijven minstens hetzelfde resultaat nodig als eerste achtervolger Lierse, maar op bezoek bij OHL pakten de naaste achtervolger met een snelle goal van De Belder al na acht minuten een optie op periodewinst. Geen man over boord, want ook met een hertekende basiself - met Kompany en Van Acker in plaats van de geschorste Zolotic en de geblesseerde Lépicier - was het Roeselare dat zich tegen de Great Old van meet af aan het bedrijvigst toonde. Zo probeerde Lecomte het vanop afstand en mocht op aangeven van Brouwers ook Cornet aanleggen, maar gaf de Antwerp-defensie onder leiding van een sterke Kudimbana geen krimp.

SV Roeselare - Antwerp : Raphael Lecomte kopt de winning goal binnen

SV Roeselare - Antwerp : Raphael Lecomte kopt de winning goal binnen © VDB

Nog niets verloren dus, ware het niet dat ex-KSVR'er William Owusu de bezoekers na een afgeblokt schot van gewezen Roeselare-jeugdspeler Jannes Vansteenkiste meteen na rust zowaar vanuit het niets op voorsprong bracht. In Leuven gaf Lierse geen krimp, waardoor wit-zwart nu twee keer aan het scoren moest. Iets wat in een dol kwartier zowaar meteen lukte toen de uit schorsing teruggekeerde Samy Kehli een hoekschop van Kis tegen de touwen werkte. De tijd tikte weg, maar met een doelpunt van uitblinker Lecomte (op voorzet van Kehli) mocht Schiervelde uiteindelijk toch aan het juichen. Een zege die wit-zwart al zeker tot in maart - dan nemen de twee periodewinnaars het in een dubbele confrontatie tegen elkaar op - mag doen dromen van een plaatsje in 1A.

In de eindstand van de eerste periode gaat Roeselare na veertien wedstrijden met 30 punten, Lierse (28), Antwerp (20), Union (18), Tubeke (17), OHL (15), Lommel (13) en Cercle (12) voor. Roeselare speelt in een heen- en terugwedstrijd om promotie naar de eerste klasse tegen de kampioen van de tweede periode. Als Roeselare ook die tweede periode wint, is er geen barrageduel om promotie.

Roeselare speelde al op het hoogste niveau van 2005 tot 2010. Vorig seizoen eindigde de West-Vlaamse club op de negende plaats in tweede klasse. Amateurvoetbal werd toch ontlopen omdat White Star Brussel geen licentie kreeg.

(SBE/Belga)

KSV Roeselare - R. Antwerp FC 2-1.

KSV Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Kis, Van Acker, Kehli (89' Seoudi), Lecomte, Van Eenoo, Brouwers (57' Godwin), Cornet (76' Ibou).

Doelpunten: 47' Owusu 0-1, 53' Kehli 1-1, 88' Lecomte 2-1.

Gele kaarten: 23' Schmisser, 39' Omolo, 57' Biset, 62' Koné, 85' Van Eenoo, 91' Kis.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!