VIDEO Deze perfecte assist van Tessa Wullaert volstaat niet voor winst in CL-finale

Mathias Deveugele, de vriend van Tessa Wullaert, postte niettemin erg trots deze foto op hun profielpagina's op Facebook. © Facebook/Mathias Deveugele
Redactie KW

Olympique Lyon heeft donderdagavond in het Italiaanse Reggio Emilia voor de derde keer in zijn geschiedenis de Champions League voor vrouwen gewonnen.

Na eerdere zeges in 2011 en 2012 wonnen de Franse meisjes na strafschoppen (1-1, na pen. 4-3) van het Duitse Wolfsburg. Bij Wolfsburg kwam Red Flame Tessa Wullaert na 73 minuten tussen de lijnen. Ze trapte geen penalty in de strafschoppenreeks.

Na doelpunten van Hegerberg (’10) voor Lyon en Popp (’88), op voorzet van Tessa Wullaert, voor Wolfsburg, stond er na 90 minuten 1-1 op het bord. Ook na verlengingen bleef die stand op het scorebord staan, waardoor er strafschoppen moesten genomen worden. In die strafschoppenreeks miste doelpuntenmaakster Hegerberg meteen de eerste penalty voor Lyon. Maar haar doelvrouw, Sarah Bouhaddi, hield het hoofd koel en stopte de strafschoppen van Fischer en Bussaglia, waardoor de Franse meisjes toch weer in het voordeel kwamen. De Japanse Kumagai trapte vervolgens de beslissende penalty feilloos in doel en schonk Lyon de derde Champions League-titel uit de clubgeschiedenis.

(Belga)

In deze video zie je hoe Tessa Wullaert de assist voor de gelijkmaker aflevert.