Video : Bart Syx scoort magistraal doelpunt voor SW Harelbeke (en was niet aan proefstuk toe)

Bart Syx in het duel tegen SK Berlare. © VDB
Redactie KW

SW Harelbeke scoorde vier keer tegen SK Berlare, maar vooral het doelpunt van Bart Syx was een pareltje. Je kan hier zien hoe hij de bezoekende doelman te grazen nam.

Bart Syx is een technisch onderlegde aanvallende middenvelder die zijn jeugdopleiding kreeg bij Club Brugge en al zijn sporen verdiende bij KVV Coxyde en KVK Westhoek, voorheen VK Ieper. Dit jaar is hij aan de slag bij vierdeklasser SW Harelbeke en scoorde hij vorige week het enige doelpunt tegen zijn ex-ploeg Westhoek, met het hoofd zowaar.

In de wedstrijd van zaterdag tegen SK Berlare bleef het lang 0-0, maar toen Romont in de 68ste minuut de ban brak, was Harelbeke op weg naar een ruime 4-0 zege. Het doelpunt van Bart Syx was enig mooi, vanop de middenlijn trof hij raak.

Broer Koen Syx, ook geen onverdienstelijk voetballer, maakte er ons attent op dat zijn jongere broer niet aan zijn proefstuk toe is. Hierbij vind je een compilatie van drie gelijkaardige doelpunten die hij ooit voor VV Coxyde scoorde. Toeval bestaat niet, zeker in het geval van Bart Syx niet.

(WVS)

Stevige 4-0 zege van Harelbeke thuis tegen Berlare. Het doelpunt van Syx was een pareltje!Posted by S.W. Harelbeke on maandag 28 september 2015