VERSLAG SV Rumbeke – FC Wielsbeke

De heren van SV Rumbeke hebben de Beker van West-Vlaanderen gewonnen vanop de strafschopstip.

Wielsbeke, dat vorig jaar De Ruiter klopte, ging tegen SV Rumbeke voor zijn tweede bekerzege op rij. Het werd een knappe finale met alles erop en eraan. Zelfs in de verlengingen kon geen van beide ploegen afstand nemen. Van op de stip toonde Rumbeke zich echter net iets scherper.

Kansen bij de vleet

Rumbeke kwam het best uit de startblokken, maar de eerste kans was voor Wielsbeke. Cnudde bediende Dekiere, maar Compernolle keerde het schot en daarna pakte hij ook de rebound van Deveugele. Op een corner van De Winter kopte Maddens voorlangs. Aan de overkant was het meteen prijs. Een center van Da Silva week af op een verdediger en alleen voor doel liet Vandendriessche die kans niet liggen. Op een corner van Da Silva knalde Vandepitte via de rug van Dekiere op de lat. Na een snel genomen vrije trap van De Winter schoot Coopman de gelijkmaker in één tijd binnen. Een paar minuten later deed hij dat nog eens over, alweer op aangeven van De Winter. Vlak voor de pauze moest de keeper nog plat op een schot van Deveugele. Rumbeke domineerde de tweede helft. Vanderbeken pakte een schot van Vandepitte, maar even later ging hij in de fout op een kopbal van Delaere. Hij duwde de bal op de onderkant van de lat en via zijn hoofd ging de bal over de lijn. Cnudde mikte naast de kruising en Delaere kopte op de lat. Naar het einde toe drong Wielsbeke nog sterk aan. Compernolle pakte echter pogingen van Planckaert en Dekiere. Wielsbeke claimde nog tevergeefs een strafschop na duidelijk handspel.

Van 2-2 naar 3-3

Op naar verlengingen dus. Vandendriessche mikte een voorzet van Sucaet naast, maar na voorbereidend werk van Raes bracht Delaere Rumbeke voor. Deveugele mikte over en Mestdag haalde een schot van Vandendriessche van de lijn. Op een center van Vandebuerie sleepte Dekiere strafschoppen uit de brand. Rumbeke trof vijf keer raak en Wielsbeke vier keer, want Dekiere trof de lat. De beker mocht dus mee naar Rumbeke.

Doelpunten: 17′ Vandendriessche 1-0, 25′, 28′ Coopman 1-1 en 1-2, 67′, 99′ Delaere 2-2 en 3-2, 113′ Dekiere 3-3.

VERSLAG SV Rumbeke - FC Wielsbeke
© VDB

“Kers op de taart”

“Dit is een prachtige afsluiter van ons seizoen”, genoot Kurt Delaere, die twee keer scoorde. “Onze doelstelling was veertig punten en als het even kon de beker mee nemen. Daar zijn wij dus in geslaagd. In de competitie klopten wij Wielsbeke twee keer en het moest vandaag voor de derde keer gebeuren. Wij begonnen goed aan de match en kwamen verdiend voor. Even waren we de kluts kwijt waardoor Wielsbeke zijn achterstand in een paar minuten omboog in een voorsprong. Wij speelden een sterke tweede helft en kwamen daarin verdiend op gelijke hoogte. We troffen ook nog twee keer de lat. Toen we tijdens de verlengingen de 3-2 scoorden, dacht ik dat de buit binnen was, maar Wielsbeke sloeg terug. Van op de stip zetten we echter de kers op de taart.”

© VDB

“Zenuwen”

“Het is zuur om met de strafschoppen te moeten verliezen”, neemt Lieven Cnudde over. “Was het de druk na de zege van vorig jaar, ik weet het niet, maar sommige jonge spelers liepen er erg zenuwachtig bij. Na een moeilijk eerste kwartier brachten we het beste voetbal. Tijdens de rust werd er nog eens op gehamerd om te blijven voetballen, maar dat lukte ons niet. Rumbeke koos de lange bal en dat deden wij hen na. In de slotfase dwongen we nog strafschoppen af en daarin stond de lat in de weg. We speelden een goeie partij en ik kan niemand iets verwijten. Deze bekerfinale moet ons lanceren voor de testmatchen voor het vierde eindrondeticket.”