Vernieuwd SK Eernegem klaar voor nieuw seizoen in bevordering

Fons Roets, naast T2 Alain Vanhegen, leidde de spelersvoorstelling in goede banen. © BV
Bram Vanlerberghe

Vrijdagavond stelde SK Eernegem de nieuwe spelerskern voor. De ploeg is vol vertrouwen voor het nieuw seizoen in vierde klasse.

Traditioneel blikte voorzitter Luc Ingelbrecht nog kort terug op het vorige seizoen, waarin de redding in extremis werd bewerkstelligd. “We hebben er onze conclusies uit getrokken”, aldus de voorzitter, die enkele nieuwtjes in petto had. Zo zijn er nieuwe uitbaters voor de kantine, kregen de afgevaardigden een nieuw hemd met logo van SK Eernegem, werden nieuwe sponsors voorgesteld en is er een nieuw televisiescherm in de kantine voor commerciële doeleinden. Ook op sportief vlak is er uiteraard vernieuwing. De spelerskern werd grondig vernieuwd en Alain Vanhegen, tot vorig jaar nog kapitein van de ploeg, vervangt Dirk Kint als T2. “Alain is hier kind aan huis”, gooide Luc Ingelbrecht er een woordspeling tegenaan.

En de doelstellingen? “Ik heb me dikwijls afgevraagd: zal het wel lukken? Maar ik ben positief. Kurt Bataille blijft voor zijn achtste seizoen. Hij kent de goede punten, maar ook de minder goede waarop hij verder kan werken. Het tweede punt dat me optimistisch stemt, is dat we onze vaste kern van vorig seizoen konden behouden, aangevuld met jonge spelers. In de eerste plaats uit de eigen vereniging, maar ook jonge spelers uit de regio voor wie het misschien een eerste contact met vierde klasse zal zijn, maar van wie we vertrouwen hebben dat ze voldoende kwaliteiten hebben. Als we erin slagen om als club opnieuw voor de dag te komen, waarvoor we in het verleden gekend waren, zijnde als één blok, denk ik dat we terecht optimistisch kunnen zijn en ons nog een jaar kunnen handhaven in vierde nationale.”

Beste stage ooit

De ambities van trainer Kurt Bataille reiken iets verder. “Het is het achtste seizoen dat we op stage gaan en dit was de beste stage die ik ooit meegemaakt heb. Zowel op sportief als op extrasportief vlak. Op papier zijn we misschien minder, maar als groep zijn we sterker dan vorig seizoen. Het bestuur is tevreden met het behoud, maar ik vind dat we meer kunnen. Ik weet dat het financieel moeilijk is, maar als we een team samenkrijgen dat voor elkaar werkt, kan je soms veel meer. Ik zeg dat we het behoud met gemak kunnen halen, maar iedereen zal top moeten zijn, ook als ze eens naast de ploeg vallen. De ambitie is misschien het behoud, maar ik wil voor meer”, besluit de T1 strijdvaardig.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier