Vermeersch bevrijdt E. Wervik tegen Ronse

Michael Vermeersch maakte zijn wederoptreden met de winning goal tegen Ronse. © VDB

E. Wervik kon ook op KSK Ronse winnen. Michael Vermeersch maakte het enige doelpunt in een lastige wedstrijd.

De verplaatsing naar KSK Ronse was geen cadeau voor Eendracht Wervik. De eerste zege vorige week was zeker deugddoend. Wervik begon met een zeer stevig geheel. Coach Maxim Vandamme had duidelijk een plan en iedere speler volgde dat ook op. Een prima doelman Descamps zorgde met enkel puike reddingen in de eerste helft dat het aan de rust nog steeds 0-0 bleef. Maar toen mocht men iedere speler al een dikke pluim geven voor hun inzet. In de tweede helft herstelde Wervik het evenwicht.

Voor Ronse was het opboksen tegen een muur, met zowel Geoffrey Geldhof, Jan Timmerman en Tim Van Den Bogaerde in een glansrol. De wederoptredende Michael Vermeersch, ingevallen in de tweede helft, na drie weken blessureleed, bedankte zijn coach voor het vertrouwen om na 67′ na een vrijschop de 0-1 voor Wervik aan te tekenen. In de laatste 20 minuten probeerde Ronse nog het tij te keren, maar een soliede Wervik hield redelijk makkelijk stand. Meteen de tweede zege op rij na een fantastische collectieve prestatie.