Verliest Eendracht Wervik de punten na zege in Zele?

Eendracht Wervik - KFC Eendracht Zele : duel tussen Monssef Znagui (wit) en Nick Dhaene (rood). © VDB
Redactie KW

In de strijd om het behoud behaalde Eendracht Wervik drie weken geleden bij hekkensluiter Eendracht Zele een zeer belangrijke overwinning. Mogelijks moet de Tabaksploeg die drie punten weer inleveren omdat nieuwkomer Abdelkader Nacim Iriout (28) niet speelgerechtigd was.

Jong Lede stuurde hierover donderdag een brief naar de voetbalbond die de ‘klacht’ sowieso gaat onderzoeken. Bij Eendracht Wervik is men zich alvast van geen kwaad bewust. Gerechtigd correspondent Katrien Haeke kreeg destijds van de voetbalbond een e-mail waarin zwart op wit staat vermeld dat nieuwkomers Moussa Bakayoko en Abdelkader Nacim Iriout zijn aangesloten.

Beiden behoorden voor de eerste keer in Zele tot de selectie. Ze werden tijdens de wintermercato aangesloten, startten op de bank en vielen in. “Mijn assistent Renzo Demeulenaere heeft diezelfde vorige dag nog gebeld naar Katrien Haeke om dubbel te checken of het allemaal in orde was”, aldus trainer Maxim Vandamme. “Tijdens het digitaal invullen van het wedstrijdblad lukte het perfect om beide nieuwkomers in te geven.”

Wedstrijd gespeeld en gewonnen. Tot er dan van de voetbalbond een tweede e-mail kwam waarin staat vermeld dat er ‘toch een probleem is omdat de twee Franse clubs hun spelers niet vrijgaven’…. Opmerkelijk is alvast dat de twee nieuwkomers in Zele op de bank zaten en nadien niet eens meer tot de selectie behoorden. Wat bij andere ploegen – ook in degradatiegevaar – misschien een belletje deed rinkelen.

Vervelende situatie

“Gelet op die eerste e-mail van de voetbalbond veronderstel ik dat alles in orde is”, zegt Maxim Vandamme. “We hebben gedaan wat we moesten en waren ons van geen kwaad bewust. Onze gerechtigd correspondent handelde ter goede trouw. Als we de drie punten verliezen, dan is dat het einde van de wereld niet.”

De spelersgroep werd donderdagavond over de vervelende situatie ingelicht. Indien de speler niet-speelgerechtigd zou blijken, dan kan dat gevolgen hebben voor de rangschikking. Wervik telt, met de winst op Zele erbij, twee punten minder dan Lede en Merelbeke. Ook voor SK Vlamertinge, Sint-Gillis-Waas en SK Berlare, die respectievelijk één punt en twee punten minder tellen dan Wervik, zou dat van belang kunnen zijn. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier