Verlies voor KM Torhout en rood voor Coppin

Redactie KW

De match bij Rupel-Boom werd een vroege eindeseizoenswedstrijd, waarin de Rupeljongens verdiend de drie punten op zak staken. Voor de Torhoutenaren zal de uitwedstrijd nog een zuur nasmaakje krijgen, want topschutter Coppin keek na een uur tegen een rode kaart aan.

Beide ploegen hadden misschien wel goede bedoelingen, maar veel aardig voetbal leverde dit niet op. Rupel-Boom toonde zich iets gretiger en kon enkele kansen verzamelen, zodat de thuiszege gerechtvaardigd was. Kil knikte na 56 min. een voorzet voorbij KM-doelman Abdou Cissokho. Vier minuten later stevig tumult toen thuisspeler Lodders tegen de vlakte ging zonder dat een bal in de omgeving was. Op aangeven van de lijnrechter stuurde scheidrechter Krieken Janis Coppin met rood van het veld. De vlaggeman had blijkbaar de Torhoutse topschutter een slag zien uitdelen. Het fel protest van de KM’er zal zijn zaak wellicht ook geen goed doen. “We hebben in ieder geval al de beelden opgevraagd om naar Brussel mee te nemen. Janis verklaarde dat hij en Lodders hoofd tegen hoofd stonden, maar er absoluut geen slag of duw werd gegeven”, verklaarde persverantwoordelijke Peter Verplancke na de wedstrijd. In de extra tijd bezegelde Denys met een afstandsschot definitief het lot van het aanvallend onmondig Torhout.

Voor doelman Capelle, die zich vorige week tegen Ath blesseerde, is de kans groot dat het seizoen erop zit. Donderdag moet de KM’er naar de dokter voor de resultaten van het onderzoek. Gevreesd wordt voor een meniscusblessure. Vervanger Abdou Cissokho deed het tegen Rupel-Boom uitstekend, maar had geen verhaal tegen de beide doelpunten. Zaterdag spelen de KM’ers gastheer voor Dender, dat na de jaarwisseling 19 op 24 haalde en dit weekend vlot met 5-0 de maat nam van Doornik.

Doelpunten: 56′ Kil 1-0, 90+4′ Denys 2-0.

Rode kaart: 60′ Coppin.

(MB)