Verhuizing naar Rekkem dringt zich op voor FC Menen United

Mario Vanderhaeghe aan het veld van Toekomst Menen, waar voor FC Menen United volgend seizoen geen plaats meer is. (Foto MPM)
Redactie KW

Bij FC Menen United ontstond frustratie over het feit dat de damesclub niet langer welkom is op de velden van Toekomst Menen na de vorming van nieuwe fusieploeg KSCT Menen. Een verhuizing naar Rekkem dringt zich op.

Maandag kregen we een telefoontje van een boze Mario Vanderhaeghe, die vroeger nog hoofdcoach was en nu nog afgevaardigde is bij de meisjes U13 van FC Menen United. “We worden opnieuw weggejaagd van onze thuisbasis”, klonk het. “Ik ben nu al twintig jaar met damesvoetbal bezig en het is de vierde keer dat we moeten verhuizen. Momenteel ligt een voorstel op tafel om ons samen met een viertal caféploegen in Rekkem te laten trainen en spelen. Daar stel ik mij vragen bij.”

“De meeste speelsters, zowel bij de jeugd als bij de eerste ploeg, zijn van Menen en dus is naar de training komen plots niet zo gemakkelijk meer. Die afstand kan, zeker in de winter, voor problemen zorgen. Op de koop toe aanvaardt Sporting Menen, dat de meisjes vroeger altijd naar ons stuurde, nu ook jonge speelsters tot 13 jaar. Er werd gewoon nooit rekening gehouden met ons in het fusieverhaal.”

Het stadsbestuur reageerde ook. “Er ligt alleen nog maar een voorstel op tafel en er is dus nog niks definitief beslist”, aldus schepen van Sport Eddy Lust. (DB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode De Leie