Vanderhaeghe, Vanhaezebrouck en Wilmots genomineerd voor Trofee Raymond Goethals

© BELGA
Redactie KW

De jury bekroont met die onderscheiding de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid.

Yves Vanderhaeghe (KV Oostende), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) en Marc Wilmots (nationale ploeg) zijn de drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals 2015. Dat heeft de organisatie donderdag laten weten. De coaches van de herfstkampioen, de regerende landskampioen en de Rode Duivels oogstten in de eerste stemronde meer punten dan Felice Mazzu (Sporting Charleroi) en Francky Dury (Zulte Waregem). De tweede stemronde en de uitreiking van de trofee zullen maandag 7 december plaatsvinden. De laureaat zal op de erelijst Eric Gerets (2011), Peter Maes (2012), Francky Dury (2013) en Marc Wilmots (2014) opvolgen.

De jury is samengesteld uit de ex-bondscoaches Paul Van Himst, Wilfried Van Moer, Robert Waseige, Aimé Anthuenis en Walter Meeuws. Ook Jan Ceulemans, scheidsrechter Serge Gumienny, ex-Standard-coach Dominique D’Onofrio, Guy Goethals (de zoon van Raymond) en organisator Alain Ronsse maken deel uit van de jury.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier