Vanderbiest laat zich meteen gelden op eerste training van vernieuwd Cercle Brugge

© VDB
Redactie KW

Cercle Brugge hervatte woensdagvoormiddag de trainingen. Een honderdtal supporters mocht negen nieuwkomers en een tester verwelkomen.

Wesley Vanbelle, Jonas Ivens, Ivan Yagan, Lonsana Doumbouya, Tibo Vandevelde, Benjamin Lambot, Axel Bossekota, tester Constant Zahui en jeugdspelers Maxim Vandewalle en Laurenz Simoens waren allen present voor de eerste training van het seizoen. Ook enkele huurlingen keerden terug naar de Vereniging: Jasper Ameye, Niels Mestdagh en Arne Naudts sloten opnieuw aan. Olivier Werner, in onderhandelingen met het Franse Sochaux, was er net als Richard Sukuta-Pasu, Joey Godée en Alessio Staelens niet bij. Voor die laatste drie spelers wordt een oplossing gezocht.

Hoog opgetrokken kousen, tierlantijntjes of passen met de buitenkant van de voet, Fred zag het niet graag en dat maakte hij ook duidelijk

De training begon met wat licht loopwerk en opwarmingsoefeningen, gevolgd door enkele oefeningen om het balgevoel aan te scherpen. De training duurde twee uur en werd afgesloten door een oefening balbezit. Daarin moest Frederik Vanderbiest zich al enkele malen laten gelden. Hoog opgetrokken kousen, tierlantijntjes of passen met de buitenkant van de voet, Fred zag het niet graag en dat maakte hij ook duidelijk. “Er is maar één speler in België die een bal buitenkant voet kan spelen en dat is Paul Van Himst”, liet hij optekenen toen Axel Bossekota het iets te mooi probeerde. Fred Vanderbiest drukte meteen zijn stempel. Na de training blikte hij alvast tevreden terug. “Het enthousiasme is er. Je voelt een nieuwe wind binnen de groep en dat was vandaag het belangrijkste. De honger was er, misschien iets te veel. De intensiteit was misschien iets te hoog voor een eerste training, maar oké, het zal ook zo moeten gebeuren.”

(BV)