Vanaf januari geen algemene afgelastingen meer in het jeugdvoetbal

Wouter Vander Stricht

Vanaf januari zal men in het jeugdvoetbal niet meer overgaan tot algemene afgelastingen. De ploegen zullen zelf kunnen beslissen en dat via E-Kickoff laten weten. Afgelastingen over de hele provincie zullen enkel nog bij zeer uitzonderlijke omstandigheden worden afgekondigd.

Al de hele week valt het water met bakken uit de lucht, maar tot een algemene afgelasting van het jeugdvoetbal in West-Vlaanderen komt het niet. De scheidsrechters moeten dit weekend ter plaatse beslissen. Dit komt er in het licht van de nieuwe situatie die vanaf januari 2017 in voege treedt. Via E-Kickoff zal de thuisploeg zelf kunnen aangeven als haar terrein niet bespeelbaar is. Ten vroegste 48 uur voor de wedstrijd en ten laatste drie uur voor de aftrap zullen via E-Kickoff zowel de bezoekers als de scheidsrechter van dienst op de hoogte gebracht worden. Indien dit niet gebeurde, kan een ref uiteraard nog altijd ter plaatse oordelen dat het terrein onbespeelbaar is. Gezien het om afzonderlijke afgelastingen gaat, kunnen de ploegen onderling overeen komen om de wedstrijd op een later tijdstip in te halen.

Op die manier wil men meer wedstrijden laten doorgaan. Bij algemene afgelasting over de hele provincie gebeurde het vroeger wel eens dat in sommige delen van West-Vlaanderen voetballen wel mogelijk was. Het nieuwe systeem geldt enkel voor reserven- en jeugdwedstrijden, voor de eerste elftallen blijft de situatie ongewijzigd.

(LB/WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier