Van Eenoo (Roeselare) en Maertens (Cercle Brugge) zijn één wedstrijd geschorst

29/11/16 om 19:30 - Bijgewerkt om 19:28

Beide spelers werden rechtstreeks uitgesloten op de zeventiende speeldag in de Proximus League.

Van Eenoo (Roeselare) en Maertens (Cercle Brugge) zijn één wedstrijd geschorst

© BELGA

Maandag vorderde het Bondsparket voor Van Eenoo en Maertens telkens twee speeldagen schorsing en 200 euro boete, de Geschillencommissie maakte één speeldag voorwaardelijk en verhoogde de geldstraf tot 400 euro.

Van Eenoo werd in de topper tegen SK Lierse door scheidsrechter Lawrence Visser uitgesloten voor een tackle op Thomas Wils. "De Geschillencommissie is net als de scheidsrechter van oordeel dat Van Eenoo de bal wilde spelen, maar zijn actie te laat had ingezet. Uit de tv-beelden blijkt dat de fysieke integriteit van Wils in gevaar was", stelde de Geschillencommissie. "Van Eenoo heeft wel een gunstig disciplinair verleden en heeft zich bij scheidsrechter en tegenspeler verontschuldigd." Roeselare speelde een kwartier met een man minder, maar hield de punten wel thuis (2-1). Als de West-Vlamingen de schorsing aanvaarden, mist Van Eenoo de thuispartij tegen Lommel United (4 december).

In de 55e minuut van het met 1-0 verloren duel op het veld van OH Leuven plantte Maertens zijn studs op het onderbeen van Le Postollec. Scheidsrechter Ken Vermeiren stuurde de middenvelder van de Vereniging met rood van het veld. Maertens, die naar eigen zeggen Le Postollec niet zag komen en geen intentie had om hem te raken, kon voor de Geschillencommissie ook zijn gunstige disciplinaire verleden inroepen. Bovendien was ook de commissie van oordeel dat hij "niet de intentie had om de tegenspeler te raken". De middenvelder van Cercle moet behoudens een eventuele beroepsprocedure de verplaatsing naar Union (3 december) aan zich voorbij laten gaan.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!