Update : drie 'nieuwe' ploegen in derde amateurklasse

06/06/17 om 07:07 - Bijgewerkt op 17/06/17 om 07:34

SCT Menen, SK Vlameringe, E. Wervik en VC Wingene meenden al hun tegenstanders voor komend seizoen te kennen. Maar het reeksvoorstel dat voorlag werd gecounterd door enkele Vlaams-Brabantse ploegen. Er komen drie Antwerpse ploegen in de plaats : Ternesse, Nijlen en Herentals.

Update : drie 'nieuwe' ploegen in derde amateurklasse

Wervik en Vlamertinge krijgen met Wingene en Menen twee West-Vlaamse reeksgenoten, maar nu is ook de rest van de reeks bekend. © VDB

Wingene, Menen, Wervik en Vlamertinge kennen hun 12 tegenstanders voor komend seizoen. FC Wetteren, SC Dikkelvenne, VK Ninove, FC Lebekke, Jong Lede, FC Mariekerke en FC Merelbeke zijn ploegen die vorig seizoen al in deze reeks uit kwamen. Er zijn ook twee Oost-Vlaamse nieuwkomers : Melsele speelde los kampioen in eerste provinciale Oost-Vlaanderen. Het had daar een straat voorsprong op Avanti Stekene, maar die ploeg haalde het onder meer van SKV Zwevezele om via de interprovinciale eindronde een plaats in derde amateur af te dwingen.

Normaal gezien zouden met Wolvertem Merchtem (vorig jaar al in de reks), Eppegem (dat vorig jaar in de B-reeks zat) en Grimbergen (gezakt uit tweede amateurklasse B) drie Vlaams-Brabantse teams bij komen. Maar die vroegen dus om naar de B-reeks te verhuizen, een vraag die door Voetbal Vlaanderen werd gehonoreerd.

In 'ruil' krijgen onze vier West-Vlaamse teams nu drie Antwerpse tegenstanders. Ternesse Wommelgem speelde kampioen in eerste provinciale Antwerpen, uit dezelfde reeks steeg VC Herentals via de provinciale eindronde. Uit derde amateurklasse B komt nu KFCNijlen over, dat eindigde tiende met 38 punten.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!