Union Zandvoorde bezig aan opmerkelijk parcours om zich te redden

Lieven Gevaert was de grote uitblinker tegen Dosko Sint-Kruis.
Redactie KW

Union Zandvoorde leek begin februari veroordeeld tot degraderen naar vierde provinciale, maar in voetbal is alles mogelijk. Zandvoorde pakte zeven op negen tegen KSK Snaaskerke, Eendracht De Haan en Dosko Sint-Kruis. Alles is nog mogelijk voor de ploeg van trainer Wim Witdoek.

Lieven Gevaert was zaterdag met twee doelpunten de grote uitblinker van de thuiswedstrijd tegen Dosko Sint-Kruis. “Ik heb de jeugdrangen van Hoger Op doorlopen, was actief bij KEG Gistel en ben daarna mijn vriendin gevolgd naar Ardooie, waar ik met de beloften heb gespeeld. Sinds dit seizoen speel ik weer in eigen streek bij Union Zandvoorde. Tot nu toe was het geen succes, maar de jongste weken konden we ons serieus herpakken. Er staat weer een ploeg op het veld met spelers die willen knokken voor elkaar. Dankzij die betere prestaties is er weer uitzicht op het behoud. Ik mocht van trainer Witdoek op mijn beste plaats, de tien, spelen en met twee fraaie doelpunten heb ik toch iets bewezen.”

Union Zandvoorde is volgens Lieven Gevaert nog niet veroordeeld. “Tegen een degelijk Dosko dat al heel het seizoen meedraait in de top zes hebben we getoond dat we het niet mogen opgeven”, vervolgt Gevaert. “De mentaliteit zit goed. We slikken minder tegengoals, schakelen snel over en creëren doelgevaar. Ik geloof nog honderd procent in het behoud. We spelen nog tegen directe concurrenten in de degradatiestrijd.”

“Zoals we nu draaien, moeten we van niemand schrik hebben. Ik heb met plezier bijgetekend. Kenny Wittesaele wordt de nieuwe trainer samen met Wim Witdoek. Ik heb met Kenny samengespeeld in Gistel en ik heb er veel vertrouwen in. Er is zeker nog toekomst bij Union Zandvoorde!” (FRO)