U21 van SK Wenduine bijten in het zand tegen Australische ploeg waar Paul Okon ooit begon

Klaus Okon, de broer van Paul Okon, met Bruggeling Christophe Vanbeleghem, de trainer van SK Wenduine, die ooit op bezoek was in Australië bij de familie Okon © FRO
Redactie KW

Donderdagavond werd op het veld van vierde provincialer SK Wenduine een ‘interland’ gespeeld tussen de U21 van SK Wenduine en de U16 van Marconi Stallion,één van de meest succesvolle clubs in Australië.

Bij die ploeg speelde onder meer ook Paul Okon, ex-speler van Club Brugge en KV Oostende, zich indertijd in de kijker.Paul Okon werd bij de Marconi Stallions door Club weggeplukt in 1991 toen hij 19 was. De U16 van Marconi Stallions wordt gecoacht door Klaas Okon, de broer van Paul.

De ploeg trainde bij Club Brugge, speelde al oefenwedstrijden in Lens (F) en in Amsterdam (tegen Ajax) en vond het interessant om ook eens op een voetbalveld te spelen dat gelegen is in de duinen. SK Wenduine opende de score, maar kreeg dan voetballes van de jonge Australiërs, die uitliepen tot 1-4. Uiteindelijk werd het nog 3-5 na een leuke wedstrijd!