Tweede titel op rij voor MVC ‘t Kroontje

V.l.n.r.: Wim Mouton, Kurt Hongerloot , Pieter Naeyaert, Philippe Lucker, Lode Maryssael, James Tant, Frank Naeyaert, Nico Derrouaz.
Redactie KW

In de derde afdeling van de Brugse Kring minivoetbal realiseerde MVC ‘t Kroontje een weergaloze comeback na een desastreuze start van het seizoen. Ze wonnen 22 wedstrijden op een rij en speelden voor de titel tegen De Brugse Zotten die pas vijfde stonden in het klassement. ‘t Kroontje opende met een 6-1 aan de rust en haalde het finaal met 7-5.

De geschiedenis van ‘t Kroontje leest als een kampioenenverhaal. “Ooit begonnen we 25 jaar geleden in Varsenare in de +35 competitie en we speelden er, zover ik mij kan herinneren, twintig maal kampioen”, vertelt Frank Naeyaert, kapitein van de ploeg. “Twee jaar geleden speelden we ook kampioen in de Loppemse competitie met slechts twee gelijke spelen en vorig jaar deden we hetzelfde in deze competitie met slechts één gelijkspel. Maar dit jaar openden we het seizoen met vier nederlagen op zeven wedstrijden.

“Gelukkig konden we sindsdien rekenen op twee nieuwe spelers, Jens Taverne en Lode Marechal. Mede door hen haalden we een onwaarschijnlijke 66 op 66 en hielden we ‘Hof van Beroep 92’ achter ons. Jammer dat onze ouderdomsdeken er niet bij is. Günther Nasdalla (72) ex-Cercle Brugge zou nu en dan ook nog wel eens durven op een balletje trappen en vergis je niet, hij kan het nog altijd”, besluit hij lachend.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier