Tweede bekerfinale op rij voor Club Brugge Vrouwen

Club Brugge Vrouwen speelt dit seizoen opnieuw de finale van de Beker van België. In de halve finales werd Eva’s Tienen met 1-0 verslagen.

In de halve finales van de Beker van België kreeg Club Brugge Vrouwen het bezoek van Eva’s Tienen, dat aan de leiding staat in eerste nationale. Club Brugge startte het best aan de partij en had de betere kansen. Dat resulteerde na negen minuten al in de openingstreffer van Jana Coryn. Daarna volgden nog een viertal goede mogelijkheden, maar de thuisploeg kon de score niet uitdiepen. Eva’s Tienen kon geen enkele kans bij elkaar spelen.

Na de rust ontwikkelden de bezoekers iets meer druk, zonder Jana Vanhauwaert in verlegenheid te brengen. Eenmaal kreeg de doelvrouw bijstand van de doelpaal, maar de score veranderde niet meer.

Allerlaatste match

Met deze verdiende zege staat Club Brugge Vrouwen voor het tweede seizoen op rij in de finale van de Beker van België. Tegenstander op 14 mei is SK Lierse, dat landskampioen Standard Luik met het kleinste verschil versloeg. Het wordt dus geen heruitgave van de finale van vorig seizoen. Die finale wordt trouwens de allerlaatste wedstrijd van Club Brugge Vrouwen A, dat na dit seizoen ophoudt te bestaan.