Twee speeldagen schorsing voor Kehli (Roeselare) en Soumah (Cercle Brugge)

18/10/16 om 21:09 - Bijgewerkt om 21:06

De spelers missen zo onder meer de wedstrijd tegen elkaar.

Twee speeldagen schorsing voor Kehli (Roeselare) en Soumah (Cercle Brugge)

© BELGA

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Samy Kehli dinsdag twee speeldagen schorsing en 400 euro boete opgelegd. De Frans-Algerijnse aanvaller van KSV Roeselare moet de duels tegen Union (24 oktober) en Cercle Brugge (28 oktober) aan zich voorbij laten gaan.

Kehli pakte een rode kaart op de elfde speeldag in eerste klasse B. Tien minuten voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Tubeke (1-0) stuurde scheidsrechter Mesotten hem van het veld wegens natrappen op Tubeke-speler Dudouit, die op de grond lag. Het Bondsparket wilde streng optreden en vorderde maandag drie speeldagen schorsing en 300 euro boete. De Geschillencommissie verhoogt de boete, maar schrapt wel een speeldag schorsing. "Uit de tv-beelden blijkt dat Kehli tot tweemaal toe trapt in de richting van zijn tegenspeler, maar er kan niet worden uitgemaakt of hij Dudouit effectief raakt. Er is geen sprake van een hoge intensiteit. Hoewel deze reactie van Kehli veroorzaakt werd door een foutieve beweging van de tegenstander, is dergelijk onsportief gedrag onaanvaardbaar", stelt de Geschillencommissie, die de minimumsanctie van twee speeldagen schorsing voldoende vond.

Cercle Brugge aanvaardde de schorsing voor zijn spits Alhassane Soumah en verscheen niet voor de Geschillencommissie. De Guineese huurling van de Italiaanse topclub Juventus is geschorst voor de verplaatsing naar OH Leuven (22 oktober) en de thuismatch tegen Roeselare (28 oktober). Ook een boete van 200 euro is zijn deel. In de slotfase van de wedstrijd Cercle Brugge-Lommel United (3-1) werd invaller Soumah uitgesloten voor een tackle langs achteren op Gaethofs.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!