Twee defensieve blunders kosten Torhout KM punten in Bornem

Thibault Vandenbussche, hier op archiefbeeld, werkte in de tweede helft de bal ongelukkig over de eigen doellijn. © VDB

De Torhoutenaren konden hun huzarenstukje van op de openingsdag tegen Winkel Sport niet overdoen en gingen met 2-0 de boot in tegen Bornem.

Torhout-trainer Deschodt moest vóór de wedstrijd noodgedwongen zijn tactisch plan bijsturen toen Alexandre Frutos onwel werd in de spelersbus. De middenvelder tastte daarbij naar de nierstreek. De onfortuinlijke KM’er werd afgezet aan de spoedopname van het UZ Gent. Na de eerste zorgen te hebben ontvangen, kon Frutos voor verdere onderzoek en behandeling terugkeren naar zijn woonplaats in Frankrijk. Sebastiaan Cordie werd dan maar in zeven haasten opgetrommeld om met de supportersbus de verplaatsing naar Bornem te maken.

Klaagmuur

De thuisploeg, de laatste jaren een vaste waarde in derde klasse en in het verleden van eenzelfde kaliber als de Torhoutenaren, sleepte op de vorige speeldag met acht man een verdienstelijke 1-1-stand uit de brand in Brakel. De Torhoutenaren hadden, na hun mentale opsteker van de zege tegen Winkel Sport, de intentie om op de Antwerpse grond de lijn door te trekken. Het leverde in de eerste helft wel het overgrote deel van het balbezit en een mooie collectie hoekschoppen op voor de Sparrejongens, maar kansen konden de groen-zwarten daarbij niet afdwingen. Enige noemenswaardig wapenfeit in die eerste periode was de Torhoutse schreeuw om een penalty. Ref Schoenmaeckers zag er echter geen straschop in toen een bal van Mputu tegen de hand van een Bornem-verdediger ging. De gastheren hadden in die eerste helft ook reden om aan de klaagmuur te staan. Ditmaal was het de doelpaal die zich de rol van spelbreker toe eigende, door na 36 minuten een pegel van Hermans tegen te houden.

Met dank

Na de rust kwamen de Antwerpenaren een stuk scherper voor de dag. Zo zag Seru na 57 min. een hoekschopbal op de deklat spatten. Een minuut later werd de thuisploeg dan toch beloond voor de inspanningen, dankzij wat medewerking en hulp van de Torhout-defensie. Doelman Olievier loste een hoge voorzetbal en kreeg vervolgens weinig medewerking van zijn verdediging. Onana aanvaardde het geschenk in dank en tikte de 1-0 tegen de netten. Dik tien minuten later lag een tweede defensief mistasten aan de basis van een nieuwe treffer. De Torhout-doelman verslikte zich in een hoekschopbal en ging onder het leer door. De ingevallen Vandenbussche vond er niets beter op dan de bal vervolgens in eigen doel te werken.

Door nog wat extra manschappen naar de aanvalslinie te sturen probeerde trainer Deschodt in de slotfase vooralsnog de bakens te verzetten. Haghedooren kreeg in de slotminuten de twee betere KM-doelkansen van de wedstrijd. Een eerste keer bracht een verdediger op de lijn redding toen de thuisdoelman een geslagen man was. De thuisgoallie tekende in de slotminuut wel present toen Haghedooren voor de tweede keer uithaalde. Op basis van de doelkansen stapten de Bornem-jongens als terechte winnaars van het veld. Al hadden de Antwerpenaren wel wat bereidwillige KM-hulp en -medewerking nodig om de twee doelpunten op het scorebord te krijgen.

Harelbeke

Zaterdagavond mogen de Torhoutenaren zich opmaken om het Harelbeke van gewezen KM-trainer Didier Degomme met de passende honneurs te ontvangen. Met Jens Noppe, Niels De Loof en Timothy Van De Wouwer lopen er bij de Ratten trouwens nog jongens rond die niet onbekend zijn aan de Velodroom. Harelbeke pakte zondagnamiddag met een 2-2-gelijkspel zijn eerste punt in de nieuwe competitie. De KM’ers hopen voor deze derby voor het eerst uit te pakken met hun pas opgericht sfeervak ‘Toeroet Fan Clan 110’ en bijhorende tien meter lang spandoek in de staantribune. (Marc Beke)

SV Bornem – Torhout KM 2-0

Torhout KM: Olievier, Steur, Haghedooren, Depoorter (65′ Lannoo), Willems, Theetaert, Vandaele (72′ Cordie), Turcan (62′ Vandenbussche), Hollevoet, Gilliaert, Mputu

Doelpunten: 58′ Onana 1-0, 69′ Vandenbussche 2-0 (o. goal)