Tubeke zet nog voor rust punt achter Torhoutse bekerdroom

Alexandre Frutos van Tubeke troeft Lefaix af. Tubeke klopte Torhout met 0-4. © VDB

De heimelijke droom van de Torhoutenaren om maandagavond met de grote jongens van de Jupiler Pro League in de bekertrommel te gaan, was zaterdagavond al aan de rust definitief voorbij. Eersteklasser Tubeke had aan de Velodroom weinig moeite om zich met 0-4-cijfers te kwalificeren voor de volgende ronde in de Croky Cup.

“Eén kans op tien dat we ons kunnen plaatsen. Als alle omstandigheden mee zitten, misschien één kans op vijf”, gaf Torhout-trainer Deschodt vooraf mee. De omstandigheden zaten zaterdagavond echter niet mee. Tubeke, dat vorig seizoen bij de tenoren van tweede klasse hoorde, liet zich op de West-Vlaamse grond niet verrassen. De Waals-Brabanders, waar Cercle Brugge het vorig weekend in de competitie al knap lastig mee had, kwamen in hun quasi sterkste opstelling aan de aftrap van deze bekeropdracht. Bij de bezoekers slecht een drietal wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd tegen Cercle. Zo ruimde Beunardeau onder de lat plaats voor Rausin. De Torhoutenaren moesten het stellen zonder de diensten van de geschorste Steur en de geblesseerden Stubbe, Vandaele en Turcan.

Klasseverschil

De 187 betalende toeschouwers zagen van in de aanvangsminuten Tubeke het wedstrijdroer in handen nemen. De eerste stevige doelkans was nochtans voor de Torhoutenaren weggelegd. De knap vrijgespeelde Frutos kwam na 21 min. oog in oog te staan met de bezoekende doelman. Rausin deed wat van hem werd verwacht en neutraliseerde de poging. Dat de omstandigheden voor de Torhoutenaren niet mee zouden zitten, bleek twee minuten later. Amallah zag zijn schot tegen de deklat belanden. In het daaropvolgende geharrewar kreeg de op de grond liggende Ba de bal tegen de hand en kon Keita de openingstreffer tegen de touwen knallen. De thuisploeg voelde zich verongelijkt door het niet-gefloten handspel, de bezoekers hadden het over een onvrijwillig en aangeschoten bal. Over beide interpretaties viel wel iets te zeggen, afhankelijk van in welk kamp de voetbalschoenen stonden.

Trainer Deschodt die na 35 min. door scheidsrechter Ottevaere tot de orde werd geroepen, zag twee minuten later hoe doelman Olievier een hard schot van Fabre slechts kon afweren en de goed gevolgde Ba de bal binnen knalde. Net vóór het ingaan van de rust, mocht de thuisaanhang eventuele verdere bekerillusies in de kantine gaan doorspoelen. Aan een stevige kopbal, na een hoekschop van Keita, had Ba genoeg om de 0-3 ruststand op het bord te plaatsen. De bezoekers lieten na de rust gecontroleerd de KM’ers wat meer in het spel komen. Doelkansen leverde dit voor de Sparrrejongens echter niet op. Het was integendeel Depoorter die er na een uur een reddende voet moest tussensteken om een schot van Amallah in hoekschop te deviëren. Keita fleurde uiteindelijk het scorebord wat op door vanuit een scherpe hoek de 0-4 eindcijfers op het bord te knallen. Oververdiende en logische zege van de bezoekers, die met deze wedstrijd het klasseverschil tussen profs en amateurs nog eens in de verf zette.

Focus op bezoek titelkandidaat

“Jammer dat we niet in de trommel van de trekking voor de volgende bekerronde gaan, maar ik ben toch tevreden over onze bekercampagne. De tijd dat Torhout het tot in de vijfde ronde schopte, was aan de Velodroom al lang geleden”, blikte KM-trainer Deschodt achteraf terug. “Tubeke speelde twee tempo-treden hoger en was gewoon sterker. Aan de rust bracht ik drie nieuwe jongens in omdat Willems, Haghedooren en Hollevoet wat last van een blessuurtje ondervonden. Wij focussen ons nu op de competitie-opener van zaterdag, waarbij wij titelkandidaat Winkel Sport ontvangen.” (Marc Beke)

Torhout KM – Tubeke 0-4

Torhout KM: Olievier, Haghedooren (46′ Cordie), Theetaert, Depoorter, Willems (46′ Van Acker), Lannoo, Vandecasteele, Frutos, Hollevoet (46′ Vandenbussche), Gilliaert, Mputu

Doelpunten: 23′ Keita 0-1, 37′ en 45′ Ba 0-2 en 0-3, 66′ Keita 0-4