Transferperikelen bezorgen Leander Dendoncker kopzorgen

Leander Dendoncker in duel met Dodi Lukebakio van Sporting Charleroi. © BELGA
Redactie KW

RSC Anderlecht speelt op 12 september tegen Bayern München zijn eerste Champions League-wedstrijd in groep B, met daarin ook nog PSG en Celtic Glasgow. Voorlopig is het nog niet duidelijk of ook Leander Dendoncker met paars-wit de verplaatsing naar de Allianz Arena in Duitsland zal maken.

De 23-jarige Dendoncker heeft bij het bestuur van Anderlecht duidelijk aangegeven dat hij zijn uitstekende seizoen wil bekronen met een toptransfer. Hoewel de landskampioen de middenvelder tot 15 augustus gaf om te vertrekken, zijn de transferperikelen nog niet helemaal voorbij. “Ik weet zelf nog niet of ik blijf of elders ga spelen. Dat zal de komende dagen moeten blijken“, reageerde Dendoncker donderdag in het Constant Vanden Stockstadion, waar enkele spelers en bestuursleden de loting volgden in het restaurant. “Zolang de transferperiode niet voorbij is, kan alles gebeuren in het voetbal. Als ik uiteindelijk niet vertrek, zal ik de knop snel kunnen omdraaien en me volledig inzetten voor Anderlecht. Het klopt dat de transferperikelen een mentale weerslag hebben op mij. Ik probeer alles van me af te zetten, maar dat lukt niet altijd even goed.”

Knokken voor derde plaats

Ook over de loting had de Passendalenaar zijn mening. “Bayern is de grootste club van Duitsland, PSG is de grootste club van Frankrijk en Celtic is de grootste club van Schotland. Bayern en PSG behoren tot de allergrootste clubs ter wereld. Je mag dus gerust zeggen dat we drie toppers geloot hebben. Je krijgt wel drie mooie affiches voorgeschoteld, maar je weet dan natuurlijk ook dat het moeilijk wordt om te overleven in deze poule. Zelfs voor de derde plaats zal het knokken worden. Celtic zal door het enthousiasme van zijn supporters ook een lastige tegenstander worden. Maar we willen ons laten zien in Europa. We zullen er alles aan doen om enkele knappe resultaten neer te zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier