Traiteur Neerhof Kortrijk verliest bekerduel, WDP Rollegem stoot wél door

Thierry Desmet van WDP Rollegem. © KDS
Redactie KW

In de zestiende finales van de beker van België hield tweedeklasser WDP Rollegem de Zuid-West-Vlaamse eer hoog door te gaan winnen bij derdeklasser VK Design Evergem met 1-6. Eerstenationaler Traiteur Neerhof Kortrijk werd met dezelfde cijfers uitgeschakeld door reeksgenoot Huize Goossens Appels. Nu volgt een vrij weekend.

“We trokken naar Evergem zonder de geblesseerde Demaeght en de zieke Neirynck”, vertelt Rollegemcoach Thierry Desmet. “Omdat we vorig seizoen door hen uitgeschakeld werden, waren we op onze hoede. Het werd een eerder zwakke wedstrijd met veel foute passes en heel wat nonchalance in het spel. Keeper Ramon bracht ons in het eerste deel op voorsprong en na een floddergoal van Verduyn stond het halfweg 0-2. Ramon was in die fase van de match gelukkig attent, want balverlies zorgde er een aantal keer voor dat Evergem gevaarlijk kon uithalen.”

“De partij werd uiteindelijk beslist in de derde periode. Met doelpunten van Deloose en Roudani dreven we het verschil op tot 1-5, waardoor we vrij eenvoudig het laken naar ons toe trokken. Omdat we de wedstrijd in handen hadden, speelden we het daarna gecontroleerd uit. We maakten het onszelf moeilijker dan nodig, maar over de hele match bekeken plaatsten we ons verdiend voor de achtste finales.”

Heel wat kansen

Bij Kortrijk, dat droomde van minstens een halve finale, bleven ze dan weer ontgoocheld achter. “Ik vraag me af hoe frustrerend voetbal soms kan zijn”, reageert afgevaardigde Pieterjan Comeine. “In tegenstelling tot de voorbije weken konden we dit keer redelijk competitief aan de wedstrijd beginnen. We konden nog altijd niet rekenen op onze typeploeg, maar stonden toch een pak sterker. We startten furieus en dwongen een spervuur aan kansen af. Appels kon echter rekenen op een uitstekende doelman en net voor het einde van de eerste periode konden ze in een scrimmage voor doel ook nog de score openen.”

Traiteur Neerhof Kortrijk had op veel meer gerekend.
Traiteur Neerhof Kortrijk had op veel meer gerekend.© KDS

“Dat was balen, maar met frisse moed begonnen we aan de tweede periode. Daarin zagen we hetzelfde verhaal. De bezoekende keeper en het doelkader hielden ons van de gelijkmaker. Appels scoorde wel, waardoor het halfweg 0-2 stond. Ongelooflijk! Op cornerbal milderden we tot 1-2, maar omdat we meer risico gingen nemen en onze doelman mee oprukte om hoger druk te zetten, slikten we daarna twee tegentreffers vanop afstand. Finaal werd het 1-6, waardoor we ons nu vol moeten richten op de competitie. We kunnen ons optrekken aan het balbezit en de doelkansen die we afdwongen.” (FMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier