Trainerswissel loont bij Aalbeke Sport (4C)

Luc Vande Woestyne werd vrijdag bedankt voor bewezen diensten. Aalbeke won afgelopen weekend overtuigend met 5-1. © KDS
Redactie KW

De magere 1 op 18 was er voor trainer Luc Vande Woestyne te veel aan bij FC Aalbeke Sport. Vrijdagavond werd de Moeskroenenaar bedankt voor bewezen diensten. Nick Steyaert is zijn opvolger.

“Met spijt in het hart gingen we tot deze maatregel over”, zegt voorzitter Mia Messely. “Luc Vande Woestyne heeft hier wel degelijk goed werk geleverd. Zeker vorig seizoen toen we na een moeilijk begin alsnog op een verdienstelijke zevende plaats eindigden. Ook onze start mocht er dit seizoen wezen. Tot Vande Woestyne ziek werd en nooit meer de vlam in de pijp kreeg.”

Na rijp beraad hebben we de moeilijke knoop doorgehakt en gekozen voor een nieuwe trainer. De keuze viel op Nick Steyaert. De Pittemnaar was de vorige seizoenen aan het werk bij Meulebeke, hoopte er T2 te worden, maar dat werd hem niet gegund. De spelers hebben alleszins gunstig gereageerd op de trainerswissel. Tegen Menen United stond er weer een ploeg op het veld en konden we eindelijk nog eens winnen. Zondag moet de bevestiging volgen op het veld van Dadizele.” (Fonzie)

FC Aalbeke Sport 5 – 1 FC Menen United

Aalbeke: Lecoutere, Demaitre, Francisco, Rosicki (46′ Brasme) Verhelst, Pollet, Goossens, Hanson (72′ Simoens), Marlier, Blondel, Da Silva (68′ Vanacker).

Doelpunten: 39′ Durieu 0-1, 54′ Da Silva 1-1, 62′ Pollet 2-1, 63′ Da Silva, 80′ Marlier 4-1, 84′ Simoens 5-1.

Zondag 29 oktober om 14.30 uur: VK Dadizele B – FC Aalbeke Sport.