Trainerstrio SVV Damme houdt (in tegenstelling tot eerdere berichten) ermee op na dit seizoen

We zien v.l.n.r.: T2 Koen Thiebaut, T1 Johnny Bleyaert, ondervoorzitter Jo Wallaert en Benny Bleyaert, jeugdvoorzitter en broer van Johnny. © Foto JPV
Redactie KW

Zondagavond raakte via een persbericht bekend dat het trainerstrio van SVV Damme, dat naar eerdere berichten al had bijgetekend, er na dit seizoen toch de brui aan geeft.

Het was T1 Johnny Bleyaert die zelf het persbericht verstuurde. “In naam van Koen (Thiebaut, red.), Tom (Talloen, red.) en mezelf (Johnny Bleyaert, red.) willen we jullie mede delen dat we na dit seizoen stoppen bij SVV Damme”, aldus te hoofdtrainer. “De eerdere communicatie van SVV zelf, dat de drie trainers blijven, klopt dus niet. We zitten niet met iedereen op dezelfde golflengte en dit is geen goede basis om een seizoen mee te starten. Het vertrouwen bij ons is daardoor teveel geschonden. We zullen er alles aan doen om dit seizoen sportief in schoonheid af te sluiten.”

“Verschrikkelijk drastisch”

Ondervoorzitter Jo Wallaert, één van de boegbeelden van SVV Damme en ex-speler en ex-trainer, deelde ons eerder nog mee dat de trainers hun contract hadden verlengd. Hij betreurt de gang van zaken. “Dit is een verschrikkelijke domper. Hopelijk zal al ons werk niet voor niets zijn geweest. Ik kan niet ontkennen dat we in het bestuur met een verschil van mening werden geconfronteerd, maar dat onze trainers zullen stoppen is verschrikkelijk drastisch. Wij moeten nu op zoek naar een volledige nieuwe sportieve staf.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier