Trainersduo verlaat SVD Kortemark met onmiddellijke ingang

© VDB VDB
Bram Vanlerberghe

Chris Delheye vertrekt vroeger dan gepland bij eersteprovincialer SVD Kortemark. In zijn zog volgt T2 Luc Stevens. Christ Vandevyvere wordt de nieuwe hoofdtrainer van de geel-blauwen.

Chris Delheye is niet langer trainer bij SVD Kortemark. Hij diende begin deze week zijn ontslag in als hoofdtrainer bij de eersteprovincialer. Ook Luc Stevens trok de deur bij SVD achter zich dicht. Christ Vandevyvere, dit seizoen nog aan de slag als hulptrainer bij OMS Ingelmunster, volgt Delheye met onmiddellijke ingang op.

Dat Chris Delheye SVD Kortemark zou verlaten was al bekend, maar normaal gezien zou hij nog het huidige seizoen uitdoen. Maandag diende hij echter zijn ontslag in. “Spijtig dat het op zo’n manier moet eindigen, maar laat ons de mooie momenten onthouden”, reageert Martin Volcke. “Ook Luc Stevens heeft overigens beslist om zijn activiteiten bij ons stop te zetten. Hij mag gerust naar dezelfde waarde als Chris geschat worden. Een sterk duo heeft ons nu jammer genoeg verlaten, al hadden we het natuurlijk liever anders gezien.”

Christ Vandevyvere nieuwe hoofdtrainer

De opvolging liet echter niet lang op zich wachten. Christ Vandevyvere wordt de nieuwe sportieve baas, eerder dan gepland. Tot vorig seizoen was hij nog aan de slag bij SK Staden, dat naar tweede provinciale promoveerde. “Er waren al gesprekken, maar door deze situatie werd de overgang dus bespoedigd. Hij is misschien een ander type trainer, maar qua visie over het voetbal zitten we op dezelfde golflengte.” Intussen werden ook al gesprekken aangeknoopt met een mogelijk nieuwe hulptrainer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier