Trainer Marc Dawyndt via sms aan de deur gezet bij KSV Diksmuide

10/10/16 om 10:11 - Bijgewerkt om 10:28

Na de 1-5-thuisnederlaag van afgelopen weekend tegen US Ploegsteert kreeg trainer Marc Dawyndt - via sms - te horen dat hij trainer af is bij KSV Diksmuide.

Trainer Marc Dawyndt via sms aan de deur gezet bij KSV Diksmuide

Marc Dawyndt. © MGOH

Het ambitieuze KSV Diksmuide mikt resoluut op promotie en met een 11 op 15 waren de Boterjongens ook goed aan het seizoen begonnen. Zondagmiddag leek US Ploegsteert, dat tot dan toe slechts 1 puntje telde, een nieuwe hapklare brok voor blauw-geel. Na een vroege 1-0-voorsprong moest thuisdoelman Van Isacker zich echter nog 5 (!) keer gewonnen geven. Het werd 1-5 en KSV Diksmuide was leider af.

Dat was duidelijk niet naar de zin van het bestuur, dat meteen maatregelen trof. T1 Marc Dawyndt werd, na meer dan twee jaar aan het sportieve roer te hebben gestaan, bedankt voor bewezen diensten. Opvallend is dat zijn ontslag via sms gebeurde. "Aan de kant gezet worden na zes wedstrijden, staande op twee punten van de leider en na één verliespartij is toch een vreemd gevoel. Ik heb bij KSVD veel goede voetballers en mooie mensen leren kennen, maar er zijn ook wel uitzonderingen", liet de ontgoochelde coach via Facebook weten.

Wie zijn opvolger zal worden, is nog niet duidelijk. T2 Benny Jonckheere lijkt de meest voor de hand liggende keuze. (SB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!