Trainer KFC Lendelede krijgt meteen na eindrondeloting te horen dat hij ontslagen is

Cedric Renard moet in zijn derde seizoen net voor de eindronde plaatsruimen bij KFC Lendelede. © VDB
Redactie KW

Cedric Renard, trainer bij derdeprovincialer KFC Lendelede, bevestigde zelf dat hij werd onslagen bij Lendelede. Renard wist de club – weliswaar met de hakken over de sloot – te plaatsen voor de eindronde, die nu dus zonder hem afgewerkt zal worden. De club bevestigt het nieuws en zegt dat assistent Pascal Marlier de coaching zal doen, bijgestaan door Nordine Vanroosbeke, die sowieso volgend seizoen trainer zou worden.

De Lendeleedse T1 Cedric Renard kreeg één minuut na de loting een onaangenaam telefoontje van het bestuur. Hij kreeg zijn ontslag aangeboden en de nieuwe trainer voor volgend seizoen neemt het nu al over tijdens de eindronde. “Toen in Beveren-Roeselare de loting voor de eindrondes van de provinciale reeksen net afgelopen was, kreeg ik telefoon van het bestuur. Ze boden me mijn ontslag aan en er zou voor de eindrondes niet meer op mijn diensten gerekend worden”, aldus de 35-jarige trainer Cedric Renard uit Roeselare.

“De nieuwe trainer van volgend seizoen, Nordine Vanroosbeke, neemt het meteen over tijdens de eindrondes”, aldus Cedric. Volgens de club zal Vanroosbeke, die de ploeg al drie maanden volgt, het team met raad en daad bijstaan. Maar de coaching zal gebeuren door huidig assistent-trainer Pascal Marlier.

Nordine Vanroosbeke begint enkele maanden eerder aan zijn taak bij KFCL, al zal de coaching door T2 Pascal Marlier gedaan worden.
Nordine Vanroosbeke begint enkele maanden eerder aan zijn taak bij KFCL, al zal de coaching door T2 Pascal Marlier gedaan worden.

Cedric Renard speelde zelf voetbal bij WS en RC Lauwe, maar moest daar wegens een blessure vroegtijdig mee stoppen. Daarna maakte hij als trainer vooral furore in het damesvoetbal. Hij ging in oktober in 2015 aan de slag bij KFC Lendelede, nadat trainer Bart Wostyn daar “na een verschil in visie” zelf ontslag had genomen.

De nieuwe trainer Nordine Vanroosbeke was na een eigen voetbalcarrière in de provinciale reeksen jeugdtrainer bij Harelbeke en daarna ook hoofdtrainer bij OG Stasegem en Jong Vijve. Aan hem en Pascal Marlier om KFC Lendelede nu door de eindronde naar tweede provinciale te loodsen.

In die eindronde ontmoet Lendelede Dosko Kanegem, de ploeg die ook afgelopen weekend werd bekampt (3-3). Door het gelijkspel in dat duel waren zowel Kanegem als Lendelede met 54 punten geplaatst voor die eindronde, omdat ze één wedstrijd meer wonnen dan Avelgem dat ook 54 punten totaliseerde. Mocht Lendelede de finale bereiken, dan is daar Zwevezele B of Lichtervelde de tegenstander.

(RV/WVS)