Trainer Jordi Lemiengre verlaat VV Westkapelle

© Jordi Lemiengre, afscheid in schoonheid van VV Westkapelle. (Foto JPV)
Redactie KW

Nadat Jordi Lemiengre, in combinatie met zijn taak als T3 in eerste nationale bij KV Oostende, VV Westkapelle naar eerste provinciale had geloodst, zette hij alles op een rij en nam de, naar ons aanvoelen, meest logische beslissing.

Op donderdagavond 6 juni jongstleden riep Jordi Lemiengre alle spelers samen en deelde zijn beslissing mee. Jordi gaf ons nadere uitleg. “Dit is een keuze van het verstand. Mijn functie bij KVO valt niet langer te combineren met het coachen van een club in eerste provinciale. Daarenboven ben ik ook mijn gezin één en ander verschuldigd. Dochter Morgane werd zopas Belgisch kampioen tennis bij de reeks -16, zij heeft ook recht op haar papa. VV Westkapelle zal ik blijven koesteren en volgen. Dit is een grandioze vereniging.”

Wordt Patrice Timmerman de nieuwe T1 ?

Hoe moet het nu verder bij VV Westkapelle ? Er zijn alvast drie weerhouden kandidaturen voor de opvolging van Lemiengre, waaronder die van T2 Patrice Timmerman en die van Kris Brackx. Eerstgenoemde behaalde zopas zijn UEFA A-diploma en staat te popelen. “Ik ken eerste provinciale als mijn broekzak, leerde ettelijke jaren aan de zijde van Jordi Lemiengre en ken VV Westkapelle door en door. Natuurlijk ben ik er klaar voor. Vol ongeduld wacht ik op een seintje van mijn bestuur, dat in eerste instantie opteerde voor iemand met heel veel ervaring. Misschien heb ik de beleidsploeg aan het twijfelen gebracht door mijn enthousiasme. Wij zijn klaar voor eerste provinciale. Dankzij mijn contacten in het wereldje weet ik perfect hoe onze concurrerende teams spelen.” Wordt vervolgd.

(JPV)