Trainer Eendracht Wervik tot oktober geschorst

© VDB
Redactie KW

Het gaat om een bijkomende schorsing, bovenop een eerdere sanctie.

Omdat hij in de wedstrijd op SC Dikkelvenne begin februari buiten de neutrale zone iets riep naar de lijnrechter, kreeg trainer Maxim Vandamme van Eendracht Wervik (derde amateurklasse A) een bijkomende schorsing tot oktober.

Halfweg december werd hij op aangeven van de lijnrechter op Sint-Gillis-Waas weggestuurd. Maxim Vandamme kreeg eerst als voorstel van minnelijke schikking drie speeldagen, wat hij niet aanvaardde. Vandamme trok naar de voetbalbond in Brussel om het voorstel aan te vechten. Groot was zijn verbazing toen hij uiteindelijk een veel zwaardere straf kreeg, namelijk maar liefst acht speeldagen. In principe zou hij afgelopen zaterdag op FC Merelbeke weer mogen coachen.

Was er evenwel die match in Dikkelvenne niet geweest… Daar was er discussie over een terugspeelbal. Maxime Vandamme was uiteraard geschorst en stond achter de omheining naast de dug-out en de assistent-scheidsrechter maakte een verslag op.

De voetbalbond is blijkbaar van principe dat een trainer tijdens zijn schorsing ‘braaf’ in de tribune zit… Eendracht Wervik kreeg een boete van 200 euro, zijn trainer een van 50 euro.

(EDB – Foto a-BV)