Totovytskyi kopt KV Kortrijk naar de kwartfinale in de Croky Cup

30/11/16 om 22:05 - Bijgewerkt om 22:04

KV Kortrijk zit in de trommel voor de kwartfinale van de Croky Cup. Andrii Totovytskyi kroonde zich tot man van de match met een verlossend doelpunt in het slotkwartier.

Totovytskyi kopt KV Kortrijk naar de kwartfinale in de Croky Cup

© BELGA

De bezoekers van Moeskroen vlogen er meteen in. Na amper twee minuten knalde Diedhiou al op de paal. Het antwoord van de Kerels liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Mercier werd in het pak gestuurd, maar Defourny kon ontzetten. Niet veel later kon Totovitskyi een voorzet net niet in doel deviëren.

Na een leuke openingsfase ging het tempo wat liggen. Op het halfuur was Ouali wel dichtbij de 1-0, maar zijn schot strandde in het zijnet. Tien minuten voor de rust ging een kopbal van Gigot maar net over. Aan de overkant miste ook Diedhiou een reuzekans. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

KVK kwam gretig uit de kleedkamer met meteen een uitstekende kans voor Saadi. De topschutter knalde op de vuisten van Defourny. Via Markovic kreeg ook Moeskroen meteen een goede mogelijkheid, maar Markovic kopte van dichtbij op de paal. Daarna bleef het lange tijd windstil in het Guldensporenstadion. Een halfuur voor affluiten werd een moegestreden Mercier vervangen door Hervé Kage. De thuisploeg drukte Moeskroen steeds meer terug op de eigen speelhelft. Na een scherpe counter leek Ouali op weg naar de verlossende 1-0, maar Defourny lag op zijn weg.

Op naar verlengingen

Markovic kreeg nog een grotere kans. Hij mocht alleen door op Sifakis, maar schoot zacht in de handen van de Griekse doelman. Met nog iets meer dan tien minuten op de klok werd het dan toch 1-0. Totovytskyi kopte de voorzet van Ouali staalhard in doel. Een slotoffensief kwam er niet meer van Moeskroen en zo stoten de Kerels door naar de kwartfinale van de Croky Cup.

(JD - Foto BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!