Torhout zet thuisreputatie tegen Izegem verder

In derde klasse won KM Torhout zaterdagavond met 2-0 van KFC Izegem.

De thuisploeg had sinds het seizoen 1995-1996 geen derby meer verloren tegen Izegem en hield de traditie in ere, net als vorig jaar werd het 2-0.

Torhout opende sterk met al in de eerste minuten een vrije trap van Stubbe die op de deklat belandde. Na 9 minuten werd het ook 1-0 toen een hoekschop van Devriendt in twee tijden bij Vandenheede kwam en de middenvelder staalhard binnenknalde. Na een half uur bracht de bezoekende trainer Dissa in. Izegem ging op zoek naar de gelijkmaker maar het kreeg geen vat op een goed georganiseerd Torhout en kon doelman Capelle niet verontrusten.

Hetzelfde verhaal na de rust, Torhout opende sterk met een resem hoek- en vrijschoppen. Izegem, zonder Gombami en De Deygere, bracht een onsamenhangend aanvallend verhaal en weinig doelgevaar. Vandenheede bracht na 83 minuten met een solonummer de 2-0 eindstand op het bord.

Naast de nederlaag was er nog slecht nieuws voor Izegem, dat Wim Vandoorne zag uitvallen met een knieblessure. Er wordt gevreesd dat het over de kruisbanden gaat en dat zijn seizoen voorbij is.