Torhout-trainer Allan Deschodt vreest niet voor zijn positie

Coach Allan Deschodt. © Bart
Redactie KW

Als je nog maar één punt gepakt hebt in drie thuismatchen, je opnieuw de boot ingaat met 0-4 tegen een provinciegenoot en je met 4 op 18 in de onderste regionen staat, beleef je als trainer niet je leukste dagen.

Trainer Allan Deschodt zag dan wel voorzitter Dick D’Hoore na de thuisnederlaag tegen Westhoek snel opduiken in de kleedkamer, hij vreest niet voor zijn positie. “Als trainer weet je dat het eens gedaan zal zijn, maar ik ben niet bang dat het hier straks gedaan is voor mij. Men weet waar men stond toen ik overnam anderhalf jaar geleden (KM stond toen op een degradatieplaats, red.) en hoeveel werk sindsdien geleverd is. De voorzitter heeft nu gewoon de spelers erop gewezen dat ze in de spiegel moeten kijken en niemand hier vanavond met een gevoel van tevredenheid over de eigen prestatie kan vertrekken. We waren vandaag nergens in de beide zestienmetergebieden, het ligt ook niet aan het systeem. Gelijk welke tactiek je bedenkt, als je de duels verliest ga je onderuit. Op alle vlakken zit het ook wat tegen de voorbije weken, maar tegen Westhoek hadden we geen excuus. Het was gewoon slecht.”

Deschodt moet in elk geval niet vrezen dat zijn assistent zal overnemen. De sympathieke Nigel Smith, een Brit die al langer in Torhout woont dan dat hij in Groot-Brittannië woonde, heeft al te kennen gegeven dat hij de job van assistent wil blijven uitoefenen en geen ambitie heeft om hoofdtrainer te worden.

(DACH)