Torhout pakt punt tegen leider in slotseconden

Torhout heeft de stunt van vorig seizoen tegen Sparta Petegem niet (volledig) kunnen herhalen.

Torhout heeft de stunt van vorig seizoen tegen Sparta Petegem niet (volledig) kunnen herhalen. Toen kwamen de Oost-Vlamingen op speeldag elf naar de Velodroom als leider. KM bezorgde hen toen hun eerste verliespartij (met 1-0).

Onverdiende tussenstand

Het verliep zaterdagavond 21 oktober 2017 enigszins anders. Sparta Petegem was de betere ploeg voor de rust. Torhout schoot vooral in eigen voet. Het had een grote kans op de gelijkmaker, maar Turcan verknalde die door alleen voor de Oost-Vlaamse doelman nog een verdediger uit te kappen. Zijn doelpoging daarna werd door een andere verdediger uit doel gehaald. Toen stond het al 0-1.

Denoulet was twee keer alleen voor doel gekomen en de tweede keer was het raak. En KM bleef in hetzelfde bedje ziek. Toen de thuisploeg zich goed in de match aan het werken was, werd een vrije trap door Joye voor doel gestuurd. Vandaele trapte naast de bal en verraste zo doelman Meeuws in de korte hoek. Zo stond het halfweg 0-2, hoewel Torhout die tussenstand niet verdiende.

Slordig voetbal

De Houtlanders gingen er met volle moed tegenaan in de tweede helft. Frutos (door op links maar hoog over) en Van Roose (goeie vrije trap) kenden geen succes. Toen Willems op links twee man op de verlengde doellijn in de wind zette, kon Frutos van dichtbij afwerken (1-2).

De thuisploeg bleef erin geloven en drong aan. Coppin zag een halve omhaal van de lijn gekeerd door Verheuge en een doelpoging van Frutos werd door Vandenbossche gekeerd. Petegem loerde nog op de counter maar was slordig bij de laatste pass.

Gelijkmaker in blessuretijd

Toen niemand het nog verwachte en na drie wissels van Deschodt viel alsnog de gelijkmaker, in blessuretijd. Een wanhoopsschot van Turcan leek in de armen van Vandenbossche te eindigen, maar Hollevoet – die in de lijn van het schot stond – deed de bal afwijken. Daarmee werd de keeper tegenvoets geklopt. Een verdiend punt voor de thuisploeg en vooral een mentale opsteker.

Volgende week gaat het richting Bornem, nog één van die teams die onderin het klassement hangt.

(DACH)

Torhout KM: Meeuws, Deturck (79′ Hollevoet), Depoorter, Haghedooren, Willems (87′ Cordie), Theetaert (79′ Vermander), Van Roose, Vandaele, Turcan, Coppin, Frutos.

Doelpunten: 12′ Denoulet 0-1; 30′ Joye 0-2; 66′ Frutos 1-2; 93′ Hollevoet 2-2.