Torhout KM zet zegereeks verder na zege tegen Olsa Brakel

20/11/16 om 20:36 - Bijgewerkt om 20:33

Met een zuinige 0-1-zege tegen Olsa Brakel boekte Torhout zijn vierde opeenvolgende zege.

Torhout KM zet zegereeks verder na zege tegen Olsa Brakel

Frutos (rechts) scoorde voor de Sparrejongens. © Torhout KM

Brengen de KM'ers woensdagavond hun inhaalwedstrijd tegen Gullegem tot een goed einde, dan mogen zij Knokke en Aalst op de derde klassementsstek gezelschap gaan houden. Met deze overwinning tegen Olsa Brakel konden trainer Deschodt en zijn jongens eindelijk komaf maken met de Brakelse demonen. In de laatste elf confrontaties slaagden de Torhoutenaren er nooit in om als winnaars uit de Vlaamse Ardennen terug te keren. Vaak werden de Sparrejongens daarbij op een zware doelpuntenrammeling getrakteerd. De 1-3-zege uit het seizoen 1996-1997 kreeg zondagnamiddag dan toch een vervolg, zij het met het kleinste verschil én vanop de strafschopstip.

Wind

Trainer Deschodt stuurde zijn winnende elftal van de jongste weken naar de aftrap. Enkel de geschorste Neu werd vervangen door Hollevoet. Net als in de rest van Vlaanderen sprak de krachtige wind zijn woordje mee, maar zwakte naarmate de wedstrijd vorderde geleidelijk in kracht af. Beide ploegen brachten geen grootse vertoning. De Torhoutenaren mochten met windvoordeel starten en lieten in de eerste helft twee stevige kansen optekenen met de bedrijvige Mpututelkens in de hoofdrol. Eerst werd een fout op Mputu niet gehonoreerd met een strafschop.

Net vóór het rustsignaal haalde de KM-aanvaller van aan de rand van de grote rechthoek dan uit met een hard, strak schot uit. Doelman Otte haalde met een supersave echter de bal uit de kruising. Ondertussen had ook de thuisploeg zicht gekregen op de openingstreffer. Een te korte terugspeelbal van Depoorter op doelman Olievier werd onderschept, maar het schot van de thuisaanvaller belandde tegen de paal.

Strafschop

De KM'ers, na de pauze tegen de wind in, hadden wat meeval toen kapitein Haezebroek na 53 min. een voorzetbal tegen de arm kreeg en de ref naar de penaltystip wees. Frutos liet deze unieke kans niet liggen en knalde de elfmeterbal binnen. De Torhoutenaren konden hierdoor het gedroomde scenario van de tegenaanval uit de kast halen. De thuisploeg ging manmoedig op zoek naar een doelpunt en waren twee keer dicht bij de gelijkmaker. Zo moest verdediger Haghedooren met een goede tussenkomst uitpakken om de nul op het bord te houden.

Met hun 0-1-voorsprong konden de Torhoutenaren volop de kaart van de tegenaanval trekken. Het leverde bijna succes op, toen Mputu alleen voor de doelman opdook. De KM'er moest echter uit een te scherpe hoek besluiten en zijn poging ging voorlangs. Het billijke gelijkspel voor de thuisploeg bleef uit en de Velodroom-formatie mocht zijn vierde opeenvolgende zege inschrijven. Bovendien moesten de KM'ers voor de zevende keer in elf wedstrijden geen tegendoelpunt toestaan.

Inhaalmatch

Woensdagavond ontvangen de Torhoutenaren om 20 uur de Gullegemse buren om de wegens mist stopgezette wedstrijd te herspelen. Een zege zou de jongens van trainer Allan Deschodt op een gedeelde derde plaats in de klassering brengen, samen met Knokke en Aalst. Na deze inhaalwedstrijd mogen de groen-witten zich opmaken voor twee nieuwe derby's, met zondag de verplaatsing naar Westhoek en de daaropvolgende week de thuiswedstrijd tegen Menen.

(Marc Beke)

Torhout KM: Olievier, Cordie, Haghedooren, Theetaert (46' Willems), Depoorter, Steur, Vandaele, Frutos, Hollevoet (57' Vandenbussche), Turcan, Mputu (75' Lannoo)

Doelpunt: 53' Frutos 0-1 (pen.)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!