Torhout KM wint meteen onder Nigel Smith

Marvin Turcan met in de rug Sam Blancke. © Foto Coghe
Redactie KW

Torhout KM heeft een verdiende en broodnodige zege geboekt tegen een matig RC Gent. Nigel Smith mocht meteen een eerste zege boeken en in de kleedkamer werd er meteen na de match al een feestje gevierd. Het was pas de tweede zege van het seizoen voor KM. Helaas voor KM pakte Pepingen-Halle ook een punt, uit bij Temse, maar Torhout laat niettemin de rode lantaarn aan die ploeg, en gaat er volgende week op bezoek.

Veel beter kon de match tegen Racing Club Gent niet beginnen voor de ploeg van Nigel Smith. Een identieke zin schreven we bij de komst van Mandel, toen scoorde KM al na 30 seconden en het werd 2-6. Nu liep het anders. De 2de minuut was net ingegaan toen Vanysacker met een goeie steekbal Coppin de diepte instuurde. Man tegen man ging hij voorbij Van den Winckel, omspeelde Maes en schoof binnen (1-0).

Een tweede goeie aanval volgde, zonder succes, en de eerste aan de andere kant was alweer raak. Een voorzet van Wymeels passeerde enkele Torhoutse pionnen én Leemans stond alleen en tikte binnen (1-1). Vanaf toen ging het gelijk op. Vooral Turcan, dit keer centraal aanspeelpunt, leek er veel zin in te hebben, Gent probeerde via de flanken de openingen te vinden. De beste kans was op het halfuur voor Munoz, die een voorzet vanop rechts voorlangs kopte. Op een voorzet van Goddeeris besloot Coppin van dichtbij op Maes, we waren toen 38 minuten ver. Nog voor de pauze kwam een goeie voorzet van Frutos bijna in de loop van Coppin, alleen een deviatie van een verdediger verhinderde dat Coppin kon aanleggen.

Tweede helft

Na de pauze kwam het eerste gevaar weer van de thuisploeg, Turcan trof de voet van Maes. Torhout was nu de betere ploeg, ook Frutos werd nog eens op links weggestuurd door Hollevoet maar weer redde Maes. Derde keer goeie keer, op een hoekschop van Hollevoet kopte Frutos wel raak (2-1). Verdiend, al bleef het kantje boord. Elewaut vond Munoz en die trof de lat. Na nog een keertje Turcan kopte Munoz (toch een gevaarlijk heerschap) voorlangs. Turcan -erg sterk- zag zijn schot via de vingertoppen van Maes in hoekschop gaan. Munoz trof vier minuten voor tijd met een vrije trap de binnenkant van de paal, de rebound van Caryn ging naast. Daar ontsnapte KM toch. Goed spelen brengt soms geluk mee. Gent probeerde nog een slotoffensief te ontwikkelen, Smith probeerde met wissels het door te komen. En dat lukte. Meteen goed voor de eerste driepunter sedert 17 september, toen KM onverwacht ging winnen bij Rupel-Boom.

(DACH – foto Coghe)

Torhout KM – RC Gent: 2-1

Torhout: Olievier; Goddeeris, Cordie, Haghedooren, Depoorter; Hollevoet, Van Roose, Vanysacker, Frutos; Turcan (88’Vermander), Coppin (90’Vandaele).