Torhout KM versterkt zich met Karel Van Roose

© BELGA
Redactie KW

De Torhoutenaren toonden zich aan het slot van de transferperiode bijzonder actief. Vandaag sloegen de Velodromers nog een dikke vis aan de haak door Cercle Brugge-speler Karel Van Roose binnen te halen.

Nadat de groen-witten gisteren de 26-jarige doelman Hovsepyan Khachatur aantrokken om het keepersbestand uit te breiden, plaatsten de KM’ers op de slotdag van de transferperiode de kers op de taart met het aantrekken van de 27-jarige Karel Van Roose. De Velodromers huren Van Roose tot het einde van het seizoen van Cercle Brugge.

Groen-zwarte adelbrieven

Karel Van Roose is een verdedigende middenvelder die mooie adelbrieven kan voorleggen. Na zijn jeugdjaren bij achtereenvolgens Zwevezele, Ingelmunster en Cercle Brugge stootte hij door naar de A-kern van Cercle. Van Roose maakte vijf seizoenen deel uit van de A-kern van de vereniging. Hij verzamelde in die periode 79 selecties voor het eerste elftal bij Cercle in de Jupiler Pro League en stond daarbij 5.468 minuten op het veld. Vorig seizoen werd hij tijdens de nieuwjaarsperiode aan eerste amateurklasser FC Oosterzonen verhuurd.

Derde Cercle-speler

Na Vanysacker en Perquy is Van Roose de derde speler die in het tussenseizoen de overstap maakt van Cercle naar tweede amateurklasser Torhout KM. Met deze laatste aanwinst heeft trainer Allan Deschodt nu een A-kern van 25 spelers. De KM’ers openen zaterdagavond thuis de competitie tegen SV Temse, één van de titelkandidaten.

(MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier