Torhout KM uitgeteld na openingstreffer

Een storende Bryan Willem op Jesse Martens © VDB
Redactie KW

Torhout 1992 KM – SV Oudenaarde eindigde zaterdag op 0-3. De groen-witten mochten meteen hun 19de seizoensnederlaag inschrijven.

Oudenaarde was na zijn onterechte nederlaag tegen Aalst naar de Velodroom afgezakt om de schamele drie op vijftien punten wat op te krikken. Aan Torhoutse zijde kon men best nog wat punten gebruiken om het kopje boven het degradatiewater te houden.

Opdoffer

De Cuyper zorgde met drie aardige acties in de openingsfase voor hoop in de plaatselijke rangen. De KM’er vond helaas geen afwerkende voet van een medemaat om zijn pogingen af te ronden. Na een vrij evenwichtig eerste halfuur kwamen de bezoekers méér en méér opzetten en noopten KM-doelman Dumesnil tot het opstropen van de mouwen. De thuisportier moest in vijf minuten tijd pogingen van Van Wymeersch, Van Den Bossche en Van Der Haegen onschadelijk maken. Het doelpunt dat er zat aan te komen, viel uiteindelijk drie minuten vóór het rustsignaal. Dumesnil kon in eerste instantie een scherp aangesneden vrijschop van Declercq met een beenveeg redden. Van Ruyskensvelde knalde in het geharrewar echter de bal tegen de netten. De Torhoutenaren waren van slag en konden zich in de tweede helft niet meer van deze opdoffer herstellen. Ameye verslikte zich na een uur in een voorzet, zodat Vervaecke alleen op doelman Dusmenil kon afstomen en hem met een lobballetje het nakijken gaf. Bij de Velodroom-formatie, die in zijn vorige twee thuiswedstrijden geen bal tegen de netten kreeg, ging het licht volledig uit. Oudenaarde kon vrij comfortabel de onmachtige thuisploeg opvangen en de stand in de slotfase nog wat meer kleur geven. Vervaecke rondde in één tijd de mooiste aanvalsactie van de wedstrijd af met zijn negentiende seizoenstreffer.

Derby’s

“Wij zetten een sterke eerste helft neer. Taktisch klopte het plaatje, want onze gasten vonden aanvankelijk gaan antwoord op ons homogeen blok. Die openingstreffer zorgde echter voor een stevige mentale opdoffer waarvan we nooit meer herstelden”, analyseerde trainer Deschodt. Voor de KM’ers is het benieuwd uitkijken hoe de andere degradatiekandidaten, Rac. Mechelen en Twee-Akren, het er zondagnamiddag van af brengen. Volgende zondag trekken de Torhoutenaren naar de Izegemse buren en spelen vervolgens gastheer voor Winkel Sport. “Daarna volgt de cruciale match in Mechelen. Het zou aangewezen zijn om vooraf nog eens de drie punten op zak te steken”, vertelt Thomas Goddeeris. Goddeeris beslist eind volgende week of hij volgend seizoen verder aan de Velodroom blijft of ingaat op het aanbod van een reeksgenoot. Bij de Velodroom-formatie gaven doelman Capelle, Van Acker en Lannoo ondertussen reeds hun akkoord voor een volgende campagne in het KM-shirt.

(Marc Beke)

Torhout KM:Dumesnil, Ameye, Cordie, Goddeeris, Willems, Theetaert, Hollevoet, De Cuyper (63′ Sys), De Coninck, Vandenheede (70′ Lannoo), Cardon (70′ Van Acker)

Doelpunten:42′ Van Ruyskensvelde 0-1, 59′ en 83′ Vervaecke 0-2 en 0-3