Torhout KM stelt nieuwe kern voor : jong en enthousiast

© VDB
Redactie KW

In ‘Club 110’, de kantine van Torhout KM, werd de nieuwe spelerskern van Torhout KM voorgesteld. Eén conclusie kunnen we alvast maken nadat de spelers werden voorgesteld : er is een grondige wijziging in de kern doorgevoerd, de huidige spelersgroep mag met de termen ‘jong, enthousiast en positief” worden omschreven.

Voorzitter Dick D’Hoore keek na het debacle van vorig seizoen, dat eindigde met de degradatie naar derde amateurs, nog heel even op dat seizoen terug, als het seizoen met heel veel negativisme, in de spelersgroep vooral. “De ambitie is om dit jaar met goeie prestaties en meer overwinningen het plezier terug te vinden, dat is wat onze sterkte altijd was. Een jonge groep die wil werken, een trainer die zijn keuzes mocht maken, we kijken er hoopvol naar uit.”

Thomas Cornelis en Gianni Sennesael lijken alvast ‘gangmakers’

De spelers werden één voor één voorgesteld, in totaal zijn er veertien die er vorig seizoen bij het begin van de competitie niet bij waren. Sommige beloften sloten in de loop van het seizoen wel aan bij de A-kern (Enrique Tanghe en Loic Bouckaert om die maar te noemen), er zijn 9 echte nieuwkomers, vijf beloften stoten door naar de A-kern, het jongste duo (derde keeper Kjell Dewilde en middenvelder Matteo Couwyzer) moeten nog 17 worden. Aanvaller Gianni Sennesael is 28 en is de oudste van de spelersgroep, Harry Hollevoet, die aan zijn zesde seizoen begint bij KM is met zijn 27ste een ancien in de kern maar ook de tweede oudste. Om maar te beklemtonen dat de spelersgroep heel jong is. Bij de voorstelling bleek alvast dat het niet aan enthousiasme en humor ontbreekt, sommigen kregen bij de één of twee vraagjes van perswoordvoerder Peter Verplancke de lachers snel op hun hand. Thomas Cornelis en Gianni Sennesael lijken alvast ‘gangmakers’. Tresor Shema liet horen dat hij nog droomt van een profcarrière, als 22-jarige wil hij nu alvast zijn kunnen bewijzen bij KM.

Opvallend genoeg bleef ook trainer Bruno Debo gedeisd over de echte ambitie. Dat KM in de linkerkolom wil eindigen lijkt duidelijk, maar men beschouwt zich niet als een titelkandidaat. Er zijn te veel onbekende teams in de nieuwe reeks, die bestaat uit 6 Oost-Vlaamse, 5 West-Vlaamse en 5 Vlaams-Brabantse teams. Debo : “We hebben een spelersgroep samengesteld met een bepaalde zienswijze, waardoor een nieuwe wind in de spelersgroep waait. De voorbereiding is lang, zeven weken, waarvan er nu vijf achter de rug zijn, met niet overdreven veel matchen. We trainen keihard. De verjonging is doorgevoerd en die was echt wel nodig. Meer nog dan kwaliteit zal de mentaliteit doorslaggevend zijn. De stage en de vele momenten samen hebben de groepsgeest al bevorderd. We gaan zeker niet alle matchen winnen, maar we willen weer een thuisreputatie opbouwen, we willen dat de tegenstander niet met een gerust gemoed naar KM komt. Als de mentaliteit goed is en de resultaten volgen zal dat ongetwijfeld meebrengen dat deze nieuwe en jonge spelersgroep omarmd zal worden door de supporters, want we zijn een warme en familiale club. Al die medewerkers en supporters hopen niet anders dat men weer met plezier naar het voetbal in Torhout kan komen.”

(DACH)