Torhout KM speelt 2-2 gelijk in eerste oefenmatch op Harelbeke

Gianni Sennesael - hier nog aan de slag bij SCT Menen - maakte gelijk. © a-Bart

Torhout KM heeft met één veldtraining in de benen woensdagavond meteen een eerste oefenpartij gespeeld. Het speelde uit bij het Harelbeke van ex-trainer Harelbeke.

Tegen de één reeks hoger spelende amateurploeg werd het 2-2, nadat halfweg Harelbeke met 2-0 leidde. Er was een testspeler bij KM, ene Tresor Shema. De Nederlander, 21 jaar, werd geboren in Rwanda, maar verhuisde al voor zijn tweede levensjaar naar Nederland en speelt nu voor amateurclub Blauw-Geel. Hij is de boezemvriend van Club-aanwinst Arnaut Groeneveld, die toeschouwer was.

Shema bleek een technisch vaardige rechtsbuiten. Hij maakte de 90 minuten vol, samen met Hollevoet en Cordie. Bij Torhout speelden een aantal spelers niet mee: Bouckaert, Maes, Vanysacker, aanwinst Thomas Cornelis en de aan de voor dit seizoen aan de A-kern toegevoegde jongeren Broes Van Wijk, Enrique Tanghe en Kjell Dewilde (derde doelman). Redenen waren studies, reis of een fysiek ongemak. Daarom traden jongeren aan die volgend seizoen nog bij de beloften en de U19 aantreden, zoals Gauthier Capelle, Cedric Strubbe en Tony Sabbe.

Gianni Sennesael toont zich

De thuisploeg domineerde de eerste helft, speelde met negen kernspelers van vorig seizoen en scoorde vroeg in de match en kort voor de rust. Na de rust nam Torhout het heft over en maakte gelijk via Gianni Sennesael. Eerst onderschepte hij een bal, ging hij op de doelman af en omspeelde die. Zijn tweede treffer kwam er met een kopbal.

Terwijl Harelbeke nu de trainingen onderbreekt tot 19 juli, wacht Torhout KM eerst nog de komst van Club Brugge af. Zaterdag om 19 uurhoopt men op een grote opkomst op de Velodroom om de regerende landskampioen en een aantal van zijn aanwinsten aan het werk te zien.

(DACH)

Voor de rust speelde KM met Meeuws, Goddeeris, Capelle, Cordie, Defevere, Steur, Couwijzer, Shema, Vandenbogaerde, Hollevoet en Christiaens.

Na de rust kwamen Vanderbeken, Strubbe, Verhelst, Cordie, Willems, Sabbe, Neu, Shema, Stael, Hollevoet en Sennesael het veld op.