Torhout KM shopt bij reeksgenoot FC Gullegem en bij Wervik

Brandon Vanderbeken verlaat FC Gullegem. © a-Bart
Redactie KW

KM Torhout deed zondag drie inkomende transfers in één klap.

Eerst was er de exodus van vertrekkers (Depoorter, Hagehdooren, Vandenbussche, Coppin en Olievier zijn al weg, net als keeperstrainer Vandenbussche). Na de aanwerving van Dries Lievens, keeperstrainer bij FC Gullegem, haalt het daar nu ook twee spelers weg. De 25-jarige doelman Brandon Vanderbeken heeft een verleden bij Jong-Vijve en Wielsbeke, waar hij tot zijn 24ste bleef. Sinds het seizoen 2016-2017 speelt hij voor Gullegem en nu volgt hij het spoort van zijn keeperstrainer naar de Houtlanders.

Ook bij Gullegem wordt de 23-jarige Jonathan Stael weggehaald. Een jeugdproduct van Cercle Brugge dat nadien even bij Club aan de slag was, maar naar Cercle terugkeerde. In 2016 haalde Gullegem hem weg bij de beloften van Cercle. Nu waagt hij zijn kans bij Torhout KM.

De derde aanwinst komt van Eendracht Wervik. Tim Van Den Boogaerde (25) is een aanvallende middenvelder die zijn jeugd bij KV Kortrijk en Winkel Sport volmaakte om in de A-ploeg van Meulebeke te belanden. Hij trok in 2014 naar Wervik en scoorde er in 120 matchen 50 doelpunten, dit seizoen opnieuw al negen. Van Den Bogaerde kon rekenen op de interesse van Harelbeke, Wingene en Menen.

0-1 verloren tegen Cercle Brugge

Nog nieuws was dat KM Torhout zaterdagnamiddag een oefenmatch van Cercle Brugge verloor, een match die in Koekelare werd gespeeld en op 0-1 eindigde. Geen van de spelers die de dag voordien in Leuven was begonnen, stond aan de aftrap. Er waren wel een aantal bankzitters en invallers, zoals doelman Van Damme en aanvaller De Belder. Marvin Turcan miste vanop de strafschopstip de kans op 1-1.

(DACH)