Torhout KM raakt niet verder dan gelijkspel

Bezoeker Thibeau De Vos zit in de greep van Torhoutenaars Frutos, Theetaert en Van Roose. © Bart

De zege op Rupel-Boom bevestigen tegen Sint-Niklaas is Torhout KM zaterdagavond op de Velodroom niet gelukt, 1-1 werd het.

De kans op een driepunter bestond wel, want de ploeg van Allan Deschodt was de betere voor de rust en ging met een verdiende 1-0 rusten. Na de pauze konden de bezoekers snel effenen en verliep de match meer gelijkopgaand. Een licht gevleid gelijkspel voor de Klaasjes was het eindresultaat. Torhout KM had donderdag een serieuze opdoffer gekregen toen hun betrouwbare doelman, Dylan Olievier, op training een handbreuk opliep. Zijn vervanger was de jonge Jasper Meeuws (21).

Alexandre Frutos en Jason Neu dirigeerden de thuisploeg. Het was Frutos die met een lage en harde vrije trap de bezoekende doelman eerst aan het werk zette, even later zette hij ook goed voor en de slecht weggewerkte bal werd door Neu in doel gewerkt (1-0). Hoewel Meeuws enkele onzekere tussenkomsten liet noteren, kwamen er geen echte kansen voor de bezoekers. Die mochten blij zijn met de 1-0 halfweg, want in de slotfase waren er nog mogelijkheden voor Torhout: een lobballetje van Frutos was te zwak om Merckx te verrassen, terwijl diezelfde doelman ook een knal van Deturck vanonder de lat haalde.

De eerste tien minuten van de tweede helft was KM niet bij de les. Meeuws kon eerst de bal in de korte hoek klemmen na slecht uitverdedigen, maar toen een slecht verwerkte bal tot bij Panneel kwam, kon die vanop 10 meter om zijn as draaien en inschieten (1-1).

Jason Neu kreeg halfweg de schwung er weer in met een mooie vallende bal, Merckx haalde hem vanonder de lat. Beide ploegen kregen nog een halve kans, maar het bleef 1-1. In de laatste minuut kreeg bezoeker Schurmann nog een tweede gele kaart, maar daar kon Torhout niet meer van profiteren.