Torhout KM plukt twee versterkingen weg bij reeksgenoot Winkel Sport

© VDB
Redactie KW

De Torhoutenaren kwamen vrijdag tot een overeenkomst met Romain Haghedooren en Alexandre Frutos, beiden van Winkel Sport, om volgend seizoen de kleuren van de Velodroom-formatie te verdedigen.

Romain Haghedooren is een 1m88 grote verdediger, die sedert een tweetal seizoenen uitkomt voor de ploeg van Torhoutenaar Dany Lavens. De 29-jarige Winkel-verdediger startte zijn voetballoopbaan bij Bas-Warneton en vervolledigde zijn jeugdopleiding bij Wervik en Exc. Moeskroen. Het was ook bij Exc. Moeskroen dat hij in het seizoen 2005-2006 debuteerde in eerste klasse. Romain Haghedooren deed vervolgens nog een pak tweede klasse-ervaring op bij OH Leuven, Doornik, FC Brussels en SV Roeselare vooraleer hij door Winkel Sport werd binnengehaald.

Torhout KM plukt twee versterkingen weg bij reeksgenoot Winkel Sport
© VDB

Alexandre Frutos is 33 jaar en Fransman van geboorte. De 1m75 grote aanvaller is linksvoetig. Hij is een linkeraanvaller, die echter ook als spits of als aanvallende middenvelder kan worden uitgespeeld. Frutos kan een mooi, internationaal getint palmares voorleggen met ploegen als FC Metz, Châteauroux, Brighton en Albion. Daarna kwam hij naar België en voetbalde er voor Doornik, Ronse, Oudenaarde en dit seizoen voor Winkel Sport.

Met deze twee versterkingen vonden de KM’ers met het oog op volgend seizoen de ontbrekende ervaring bij reeksgenoot Winkel Sport. De Velodroom-formatie heeft door deze twee transfers nu 18 van de 22 plaatsjes van de A-kern voor de campagne 2016-2017 ingevuld.

(MB – Foto’s a-BV)