Torhout KM opent competitie met een uitzege

© Johan Sabbe
Redactie KW

Drie dagen na hun bekerzege wonnen de Torhoutenaren nu ook tegen Doornik hun eerste competitiewedstrijd. Een doelpunt van Savaete volstond om de volle buit van over de taalgrens mee te brengen.

De voortekenen oogden gunstig voor de Torhoutenaren. Sinds de oprichting van fusieclub FC Doornik in 2002 verloren de groen-witten nog geen enkele wedstrijd tegen de Henegouwers. Nochtans zag trainer Bruyneel na de bekerpartij van zondag zijn lijstje onbeschikbare spelers met nog één eenheid toenemen. Centrale verdediger Bram De Ly is met een liesblessure enkele weken buiten strijd. Opmerkelijk was dat de Torhoutenaren de klus in Doornik klaarden met spelers van vorig jaar, aangevuld met producten uit de eigen jeugd.

Scherpste kansen

De Sparrejongens zetten woensdagavond een prima verrichting neer met middenvelders Savaete en Theetaert in de hoofdrol. Het was diezelfde Savaete die na een halfuur de KM’ers op voorsprong bracht door perfect een voorzet van Ternest binnen te knikken. Stubbe had onmiddellijk na de rust voor wat meer gemoedsrust bij de KM-aanhang kunnen zorgen, maar besloot een actie Goddeeris-Savaete hoog over.

Doornik, zonder de onlangs aangeworven Bangoura (ex-Lokeren en ex-Standard), was duidelijk nog niet klaar met het huiswerk voor de nieuwe competitie. De thuisploeg zorgde wel voor weerwerk, maar bracht doelman Capelle nooit ernstig in verlegenheid. Het waren de KM’ers die in de slotfase de scherpste kansen kregen om de stand verder uit te diepen. Zo werd Coppin een kwartier vóór affluiten ten onrechte voor buitenspel afgevlagd toen Ternest hem op de thuisdoelman afstuurde. De KM-aanvaller hield wegens protest enkel een gele kaart aan zijn actie over.

Coppin kreeg in de slotminuten overigens nog twee uitstekende mogelijkheden. De aanvaller schoot een bal nipt over doel en zag een kopbal in de handen van de thuisportier belanden. Kopbal die er kwam na een voorzet van de pas aangeworven Volkan Özen. Özen maakte tegen zijn gewezen ploeg vier minuten vóór affluiten zijn debuut bij de Torhoutenaren. Op basis van de kansen stapten de Torhoutenaren als verdiende winnaars van het veld.

Zondag krijgt de Velodroomformatie Visé voor de volgende bekerwedstrijd over de vloer, drie dagen later zijn de Torhoutenaren voor de competitie dan weer gastheer voor Gent-Zeehaven. Zodoende zullen de KM’ers in amper acht dagen tijd drie wedstrijden in de benen hebben.

FC Doornik – Torhout 1992 KM 0-1

Torhout 1992 KM: Capelle, Depoorter, Cordie, Van Landschoot, Goddeeris, Theetaert, Savaete, Stubbe (82′ De Leersnijder), Lannoo (76′ Sys), Coppin, Ternest (86′ Özen)

Doelpunt: 31′ Savaete 0-1

Kalender: zondag 17 augustus, om 16 uur, Torhout 1992 KM – Visé (beker). Woensdag 20 augustus, om 20 uur, Torhout 1992 KM – Gent-Zeehaven.

(Marc Beke)