Torhout KM ook in Londerzeel zwaar onderuit

Trainer Deschodt zag zijn team zwaar de boot ingaan. © VDB

Torhout KM heeft zich niet kunnen herpakken in Vlaams-Brabant. Bij Londerzeel liep het tegen een 5-1 nederlaag aan.

Trainer Allan Deschodt had een vrij offensieve ploeg in lijn gebracht, met de terugkeer van Frutos, in steun van Turcan en Coppin en ook Hollevoet tussen de lijnen. Vermander, in se een aanvaller, speelde zelfs als linksback door de afwezigheid van Willems (geopereerd) en Neu (geschorst). Ook de rentree -met amper enkele keeperstrainingen achter de rug- van sluitstuk Dylan Olievier leek vooraf een pluspunt.

Coach Deschodt was geschorst (vorige week uit de dug-out verwezen) en moest dus van buiten de trainerszone coachen. De eerste helft leek men op weg naar een blanco ruststand maar in de laatste vijf minuten veranderde alles. Twee keer penalty, in de 41ste en de 45ste minuut. Eerst een heel lichte : een kopbal op de arm van Depoorter, die nochtans geen beweging deed. De tweede was er duidelijk wel eentje: een fout van Haghedooren. Telkens scoorde de lokale spits, Sander Van Eyck. 2-0 halfweg en het kalf leek al verdronken.

Tweede helft

Toch kreeg KM een kans om weer in de match te komen toen het ook een strafschop kreeg van referee Bram De Clercq in de 50ste minuut. Turcan was in de zestien foutief aangepakt. Coppin schoot de elfmeter evenwel op de lat. Even na het uur een scherpe counter van de thuisploeg, mooie redding van Olievier, maar Gregory Mahau benutte de rebound en sloot de boeken met de 3-0. Kort daarop kon Anouk Vanysacker weliswaar milderen, maar in het slotkwartier kon Van Eyck zijn hattrick vervolledigen (4-1, 74′)en scoorde Mahau zijn tweede van de namiddag (5-1, 87′), telkens werd KM op de counter uitgespeeld.

Zo blijft KM alleen onderin staan en loopt Londerzeel liefst 9 punten uit op de Houtlanders. Gelukkig voor KM verloren ook Pepingen-Halle en Bornem en blijven deze drie ploegen nu helemaal afgezonderd onderin. Zaterdag ontvangt KM Racing Gent, ploeg die zaterdag Bornem versloeg en met 15 punten als vijfde laatste al tien punten meer telt. Operatie redding vereist nu echt een overwinning.