Torhout KM onderuit in Sint-Niklaas

© VDB

De Torhoutenaren lieten zondag te veel kansen onbenut en verloren met 3-1 van Sint-Niklaas.

Voor zowel Sint-Niklaas als Torhout was deze competitie al voor de aftrap gelopen. Toch maakten beide ploegen er een goede eindeseizoenswedstrijd van. Vooral de Sparrejongens wilden hun tegenvallend seizoen nog wat glans geven en gingen enthousiast van start. De Cuyper haalde in de eerste helft drie keer de achterlijn, maar de pogingen resulteerden uiteindelijk niet in een doelrijpe kans. De thuisploeg deed haar duit in het zakje, maar kon evenmin een succesvol vervolg breien aan de poging van Laref. 0-0 bij de rust.

Zegehonger

Trainer Deschodt probeerde zijn zegehonger te stillen door verdediger Stubbe te vervangen door aanvaller Vandamme. Vandamme lukte wel een doelpunt, maar meer dan een gelijkmaker was het op dat ogenblik niet. Luttele minuten daarvoor had De Pauw de score geopend. De thuisploeg toonde zich een pak efficiënter in de afwerking dan de KM’ers. De Witte bracht in het slotkwartier de gastheren op voorsprong en Panneel nam in de blessuretijd alle twijfels weg met een derde thuisdoelpunt. De Torhoutenaren eindigden uiteindelijk met tien man, toen De Coninck geblesseerd het veld verliet en alle KM-wissels waren opgesoupeerd.

Mooie slotaffiche

“Een prima eerste helft van ons, waarbij wij zeker een doelpuntje voorsprong hadden verdiend”, zegt persverantwoordelijke Peter Verplancke. Zondag zetten de KM’ers een punt achter deze competitie met een thuiswedstrijd tegen het derde gerangschikte Dender. “Een mooie affiche voor de slotdag, want Dender zal resoluut voor de zege komen. Bij winst mogen zij, als tweede ploeg met een licentie voor het Betaald Voetbal 1 B, onmiddellijk mee met kampioen Hamme naar de nieuwe tweede klasse.”

(MB – foto VDB)

Torhout KM: Dumesnil, Cordie, Depoorter, Stubbe (64′ Vandamme), Goddeeris (82′ Vandecasteele), Lannoo (82′ Blancke), Theetaert, De Coninck, Vandenheede, Hollevoet, De Cuyper

Doelpunten: 68′ De Pauw 1-0, 70′ Vandamme 1-1, 75′ De Witte 2-1, 90′ Panneel 3-1