Torhout KM onderuit in de match van de waarheid

Jeremy Dumesnil moest zich twee keer omdraaien. © VDB
Redactie KW

Met een tegendoelpunt in de openingsminuut stonden de Torhoutenaren al half KO geslagen nog vóór de match van de waarheid tegen hekkensluiter Racing Mechelen goed en wel moest beginnen.

De jongens van trainer Allan Deschodt hebben de degradatiestrijd terug ongemeen spannend gemaakt door met 2-0 de boot in te gaan op het veld van Racing Mechelen. De Sparrejongens moesten na amper 30 seconden al een stevige mokerslag incasseren nadat de 19-jarige aalvlugge spits Morais De Almeida de KM-defensie in snelheid nam en doelman Dumesnil geen schijn van kans liet. De aangeslagen Torhoutenaren herpakten zich en konden in de eerste helft veldoverwicht afdwingen. Het leverde hen een drietal kansjes op via Cardon, Hollevoet en De Cuyper. Daarbij kreeg Hollevoet de beste KM-kans, maar de kopbal van de aanvaller ging net over.

Over en uit

Na de rust probeerde trainer Deschodt met enkele vervangingen en taktische bijsturingen voor wat meer aanvallende druk te zorgen. Morais De Almeida, met vóór de aftrap amper 530 competitieminuten op de teller, bezegelde na een dik uur definitief het lot van de Torhoutenaren. De thuisaanvaller zette een mooie, snelle actie op links op en nam doelman Dumesnil voor een tweede maal te grazen. De Torhoutenaren, die slechts in twee van hun jongste zeven wedstrijden een bal tegen de netten kregen, wisten meteen dat deze degradatietopper voor hen een afgelopen verhaal was. De thuisploeg maakte van de situatie gretig gebruik om de wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten en nog enkele kansen af te dwingen. Zo vonden de Mechelaars de doelpaal op hun weg om de winstcijfers nog wat meer glans te kunnen geven. Door deze zege knabbelt rode lantaarn Mechelen verder aan de achterstand op Torhout en bedraagt de voorsprong van de KM’ers nog amper drie punten op de Maneblussers.

Beste troeven

“Met die treffer in de openingsminuut moesten wij die belangrijke match al met een 1-0 achterstand aanvatten. Dat gaf ons de doodsteek, want wij komen zelf moeilijk tot scoren”, vertelt KM-persverantwoordelijke Peter Verplancke. “Ondanks deze nederlaag houden wij toch nog de beste troeven in handen. Indien zowel Mechelen als Twee Akren eenzelfde aantal punten als Torhout totaliseren, tellen wij één gewonnen match meer. Bovendien kijken de Mechelaars tegen een zwaarder programma aan. In hun vijf resterende wedstrijden kijken zij met Aalst, Hamme en La Louvière nog drie titelkandidaten in de ogen”, komt het hoopvol van Peter Verplancke. Volgend weekend is er de paasstop in derde klasse. De KM’ers nemen de competitiedraad op zaterdag 2 april terug op met een thuismatch tegen Temse. (Marc Beke)

(MB – foto Bart)

Rac. Mechelen – Torhout KM: 2-0.

Torhout KM: Dumesnil, Cordie (54′ Vandenbussche), Ameye, Goddeeris, Van Acker (54′ Vandenheede), Bailleul, Theetaert, De Coninck, Hollevoet (73′ Depoorter), Cardon, De Cuyper

Doelpunten: 1′ en 65′ Morais De Almeida 1-0 en 2-0